Ergezen: 2005’te En Az 2 Katrilyon Lira Ödenek Lazım



Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, 2005 yılında, bugünün fiyatlarıyla en az 2 katrilyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ergezen, bölünmüş yollarla (duble yol) ilgili yaptığı açıklamada, yük ve yolcu taşımacılığının yüzde 90’ının karayoluyla yapıldığı Türkiye’de bölünmüş yol yapımının bir aciliyet olduğunu kaydetti.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, 2005 yılında 3 bin kilometre duble yol yapılması hedeflendiğini, 2005 yılında, bugünün fiyatlarıyla en az 2 katrilyon lira ödeneğe ihtiyaç olduğunu açıkladı. Ergezen, hükümetin 15 bin kilometrelik duble yol hedefinin popülist bir yaklaşım olmadığını belirterek, geçen yıl bin 600 kilometre duble yol yapıldığını açıkladı.

Bu yıl 3 bin 200 kilometre bölünmüş yol yapımı için çalıştıklarını belirten Bakan Ergezen, 2004 yılının sonunda bu rakamın 3 bin kilometresini tamamlayacaklarını, ancak 2 bin kilometresini asfaltlayacaklarını kaydetti.

Bu yıl 2 bin kilometre bölünmüş yolun asfaltlanabilmesi için, çok acil 200 trilyon lira ek ödeneğe ihtiyaçları olduğunu belirten Ergezen, ödenek sıkıntısı nedeniyle bu yıl Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 57 trilyon liralık mülkünü sattıklarını açıkladı.