ERGOİSVİÇRE Sigorta ve Ernst & Young’dan Afet Sonrası İş Sürekliliği Yönetimi



ERGOİSVİÇRE Sigorta, sel felaketinden zarar gören müşterilerine toplam 40 milyon TL hasar ödemesi yapacak. Müşterilerinin mağdur olmaması için, henüz ekspertiz raporları tamamlanmadan, ikinci günden itibaren avans ödemeleri yapan ERGOİSVİÇRE Sigorta, bu tip doğal afetler karşısında güvencesi altındaki sigortalılara karşı tüm sorumluluklarını yerine getirirken, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde de önemli bir adım attı.

KOBİ’lere özel afet sonrası iş sürekliliği yönetimi

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young işbirliğiyle, başta sel olmak üzere beklenmedik olaylar karşısında izlenmesi gereken yollar, hukuki süreçler, vergisel düzenlemeler, poliçe içerikleri, fiyatlandırmalar, risk yönetimi ve sigorta bedellerinin doğru tespiti gibi konularda KOBİ’lere yönelik iş sürekliliği yönetimi kitapçığı hazırlandı.

ERGOİSVİÇRE Sigorta Genel Müdürü Thomas Baron, beklenmedik durumlarda risk yönetimi ve iş sürekliliği sağlanması amacıyla hazırladıkları bu kitapçığın, KOBİ’lerin işlerini ayakta tutabilmesi için yol gösterici olacağını ifade etti. Baron, “Her doğal afet, tekrarı halinde hazırlıklı olmanın önemini vurgulayan başlı başına bir mesajdır. Konularında dünya lideri iki güçlü kuruluş ERGOİSVİÇRE Sigorta ve Ernst & Young olarak bu mesajı aldık ve taşıdığımız sosyal sorumluluk bilinciyle ortak bir çalışmaya imza attık. Bu çalışmamızın, müşterilerimizin risklerini doğru hesaplayıp kendilerini güvende hissetmelerine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması Ernst & Young’ın Genel Müdürü Osman Dinçbaş ise “Son günlerde yaşamış olduğumuz sel felaketi tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Yaşanan acı kayıpların büyük çoğunluğunun maalesef ki telafisi yok ancak Ernst & Young ve ERGOİSVİÇRE Sigorta olarak benzer doğal afetler karşısında en azından KOBİ’lerin iş sürekliliğinin minimum etkilenmesi adına bilgilendirici ve yol gösterici bir rehber hazırlamayı görev bildik. Hazırladığımız rehberde KOBİ’lerin yaşanabilecek herhangi bir felaket sonrası hayati fonksiyonlarını devam ettirmeye yönelik hazırlıkları ve afetlerden zarar gören kurumların şirketlerini kısa sürede tekrar ayağa kaldırmaları için uygulamaları gereken hukuksal, vergisel ve operasyonel iş süreçleri ve bilgi sistemlerine dair hatırlatmaların faydalı olacağını umut etmekteyiz” diye konuştu.