Erhan Kamışlı da Sabancı Holding'den Ayrılıyor

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Erhan Kamışlı, 1 Nisan 2008'den geçerli olmak üzere görevinden ve holdingten ayrılmaya karar verdi. Kamışlı'nın görevinden ayrılma kararı, önceki akşam Sabancı Holding'ten İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, Kamışlı'dan boşalan göreve 1 Nisan 2008'den geçerli olmak üzere Engin Tuncay'ın atandığı vurgulandı.

Sabancı ailesinin damadı

Kamışlı, Sabancı Holding üst yönetiminde görev yapan aile fertleri arasındaydı. Erhan Kamışlı, Şevket Sabancı'nın kızı Emine Kamışlı ile evli. Kamışlı'nın ayrılmasıyla birlikte Sakıp Sabancı'nın vefatından sonra Sabancı Holding'ten 'aile fertlerinin ayrılması zinciri'ne bir halka daha eklenmiş oldu.

Şevket Sabancı, daha Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili görevini sürdürdüğü dönemlerde, aile fertlerinin adlarının baş harflerini kullanarak 'Esas Holding'i kurdu. Şevket Sabancı, kendi ailesi için kurduğu Esas Holding'in yönetimini kızı Emine Kamışlı'ya emanet etti. Daha sonra oğlu Ali Sabancı da Sabancı Holding'teki görevinden ayrılıp, Esas Holding'e omuz vermeyi tercih etti. Ali Sabancı'nın Esas'a katılmasından sonra Pegasus Hava Yolları'nın alımı gerçekleşti. Ali Sabancı Pegasus'un kaptanlığını üstlendi. 2007 yılı mayıs ayında ise Şevket Sabancı, Sabancı Holding'ten çekilme kararı aldı.

Sabancı Holding'te aile fertlerinin kopuşunda başı çekenlerden biri öldürülen Özdemir Sabancı'nın oğlu Demir Sabancı olmuştu. Demir Sabancı, Sabancı Holding'ten ayrılmakla kalmamış, hisselerinin önemli bir bölümünü elden çıkarma yoluna da gitmişti. TÜSİAD eski başkanı Ömer Sabancı da 2007 mayıs ayında Sabancı Holding'ten ayrılan 'aile fertleri kervanı'na katılmıştı.