“Ericek Köyü Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi” ile METRO Group'a Ödül

METRO Group, “Ericek Köyü Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi” ile Platin Dergisi tarafından verilen sekiz tane "Zirvedekiler" sosyal sorumluluk ödülünden birini kazandı. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma modelinin sunulduğu proje daha önce de 6. Altın Pusula Büyük Ödülü’nü almıştı.

2003 yılında başlayan Ericek Köyü Erozyon Önleme Amaçlı Kırsal Kalkınma Projesi, 3 yıllık bir çalışmanın ardından meyvelerini vermeye başladı. TEMA Vakfı'nın öncülüğünde yürütülen projede METRO Cash & Carry maddi destekçiler arasında yer aldı. TEMA Vakfı Kaynak Geliştirme Bölüm Başkanı ve Halkla İlişkiler Müdürü Yeşim Beyla, TEMA Vakfı Marmara Bölgesi Proje Koordinatörü Mümin Tozan ve Ericek Köyü Muhtarı Mustafa Yıldırım ile METRO Cash & Carry Genel Müdürü Hakan Ergin, projeye manen ve eğitim desteği vererek önemli katkıda bulundu.

Ericek Köyü projesi kapsamında 3 yıl boyunca gerçekleştirilen tüm rehabilitasyon faaliyetlerinden sonra Ericek Köyü’nde milli gelir 400$’dan 700$’a yükselmişti. METRO Group’un Ericek Köyü’nde var olan ekonomik kalkınmaya desteği Kontrollü Tarım eğitimleri ve sulama göleti etüd çalışmaları soluksuz devam ediyor.

Ericek Köyü’nde elde edilen ürünlerin gramaj ve kalitesi sürdürülen tüm faaliyetlerin etkisiyle büyük oranda artış kaydetti. İnşa edilecek göletin sulama sorununu ortadan kaldıracak olmasının yanı sıra, köyün üretim potansiyeline ve Ericeklilerin giderek güçlenen tarım bilgisine güvenen Metro Cash&Carry, köylünün ürettiği özellikle çilek, kabak ve badem gibi ürünleri mağazalarında satışa sunmaya başlıyor.

METRO Group dünyanın en önemli uluslararası perakendecilik şirketlerinden biridir. Grup, 2006 yılında 60 milyar Euro’luk bir satış rakamı gerçekleştirmiştir. Yaklaşık 270.000 çalışanı olan şirket, 30 ülkede 2.400’ü aşkın mağaza ile faaliyet göstermektedir. Şirketin ticari faaliyetleri birbirinden bağımsız satış markaları yoluyla yürütülmektedir, bunlar: Cash & Carry toptan satış alanında dünya pazar lideri olan Metro/Makro Cash & Carry, Real hipermarketleri ve Extra süper marketleri, elektronik cihazlar alanında Avrupa pazar lideri olan Media Markt ve Saturn ve Galeria Kaufhof büyük mağazalarıdır.