Eryap A.Ş.’den 100 Milyon TL’lik Dev Yatırım



Bir Eruslu Şirketler Grubu üyesi olan Eryap Plastik A.Ş. inşaat sektörü içerisinde 3 alt sektöre hizmet ediyor. Faaliyetine 2001 yılında Gaziantep’te 50.000m2 alanda kurulan American Siding markalı polimer cephe kaplaması ürünlerinin üretimi ile başlayan firma, siding uygulamasının tamamlayıcı unsuru olan ısı yalıtımının gerekliliği ve pazarda ısı yalıtımına yönelik mantolama, zemin, teras, temel ve çatı uygulamalarında duyulan ihtiyaç neticesinde 2005 yılından itibaren İstanbul Silivri’de toplam 50.000m2 alanda kurulmuş olan ikinci tesisinde Bonuspan markalı XPS Isı Yalıtım levhası üretimine başladı. Yapıların, daha uzun ömürlü ve sağlıklı bir yaşam alanı sunabilmeleri için 2007 yılının Kasım ayında Silivri tesislerinde ürün gamına bir yenisini daha ekleyerek su yalıtım ürünleri sektöründe Focus Membran markası ile yerini aldı.



Asgari 3 yıllık planlar yaparak yol almayı prensip edinmiş yönetim, 2001 yılından günümüze yaygın bayi ağı ve uzmanlaşmış kadrosu sayesinde pazarda gösterdiği başarılar neticesinde kurulu tesislerinde üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırımlarına devam etti. Firma, 2010 yılında Bonusmax (Isı Yalıtım Sistemleri), Focus Shingle (Çatı Yalıtım Sistemleri) ve Winer (Kapı ve Pencere Sistemleri) markalı ürünleriyle yapı malzemeleri ve bilhassa yalıtım sektöründe yeni ürünlerle son sürat yoluna devam ediyor. Firmanın, 2011 yılı içerisinde yatırımları hız kesmeden devam edecek. Cephe sektörüne yönelik, American Siding ürün grubuna doğal taş görünümlü polimer cephe kaplama levhaları yatırımını gerçekleştirmeyi planlayan Eryap A.Ş., yalıtım sektöründe, ısı yalıtımına yönelik XPS üretimini 550.000 m³/yıl çıkararak bu ürün grubunda 40 Milyon m²’yi aşkın bir alanı yalıtmış bulunuyor.



Ayrıca 2007 yılında ön çalışmalarını yaptığı ve krizle beraber askıya aldığı taş yünü yatırımını aldığı karar ile çok hızlı bir şekilde hayata geçiriyor. Taş yünü, “Mantolama, dış cephe levhası, ara bölme levhası, teras çatı levhası, yüzer döşeme levhası sanayi şiltesi, gemi şiltesi ve levhası ayrıca prefabrik borularda” yoğunlukla kullanılıyor. Firmanın, Marmara bölgesinde yatırımını gerçekleştireceği bu ürün grubu için 60.000 m²’lik bir alan 2012 yılının ilk çeyreğinde faaliyete geçilecek. Başlangıç kapasitemsi 40.000 ton/yıl (700.000 m³/yıl) olması planlanan tesisin üç yıl içerisinde kapasitesini 120.000 ton/yıl’a (yaklaşık 2.000.000 m³/yıl) çıkarması ve böylece yatırımın tamamlanması kurgulanıyor. Firma, toplam yatırımın 100.milyon TL’nin üzerinde olacağını belirtiyor.



Yeni yatırımlarıyla birlikte ısı yalıtım pazarında belirleyici bir role sahip olacağını düşünen firma, 2.500.000 m³/yıl toplam ısı yalıtımına yönelik kapasitesiyle kendilerine misyon edindikleri istihdamı arttırıp, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek yeni yatırımlar yaparak kaliteli mal ve hizmetler üretmek hedefinde.



İlkemizden hiçbir zaman ödün vermeden bu amaca yönelik olarak kurucu üyesi olduğu Bitüder Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği, XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve İzoder gibi dernekler ile birlikte yürütülen bir çok sosyal sorumluluk projesine sponsor olan Eryap A.Ş.’nin “4 Hayati Yalıtım Kampanyası”, “Kaçkar Dağları Sürdürülebilir Orman Kullanımı ve Koruma Projesi” ve “Usta Seminerleri” bu projeler arasında ilk akla gelenlerden.