Erzincan Havaalanı Tremco illbruck ile Sızdırmayacak



Erzincan'a yapılan yeni iç ve dış hatlar terminalinde Tremco illbruck'un cephe sızdırmazlık ürünleri kullanılıyor. Mevcut askeri havaalanı bölgesinde yapımına başlanan 33 bin metrekare kapalı ve 8 bin metrekare yolcu kullanım alanını içinde barındıran yeni terminal binası, Türkiye’nin mimari açıdan da en prestijli projelerinden biri olma iddiasını taşıyor. Yılda 127 bin yolcu ve 1677 uçak trafiği yaşanan Erzincan Havaalanı, yenilenen pisti ve yeniden inşa edilen terminal binasının 29 Ekim 2010 tarihinde açılmasıyla, yılda 2 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

Terminal binasının, apron ve kara tarafında cephe sistemi olarak noktasal tutuculu cam cephe sistemi tercih edilmiş. Bombeli camlar kullanılarak farklı bir spider sistemiyle yapılacak uygulama, her iki tarafta da yaklaşık 3500 metrekarelik bir cam alanı oluşturacak. Ayrıca, 14 metre yüksekliğe sahip yan cephelerde sadece bu projeye özgü olarak düşünülen ve uygulama çözümünün Gürkök Alüminyum Yapı Sistemleri tarafından geliştirildiği yeni bir sistemle yaklaşık 2950 metrekarelik cam yüzeyle geniş bir vizyon alanı oluşturulacak. Terminal binası iç mekanlarda yer alan 3000 metrekarelik cam bölme sisteminde, yolcu kullanımı, emniyet ve güvenlik gerekleri ön planda tutulacak.    

Yaklaşık 10 bin metrekarelik cephe imalat ve montajıyla, ülkemiz havacılık ve ulaşım sektörünün bu önemli projesinde, 80 yıllık global bir geçmişe sahip olan Tremco illbruck firmasının cephe sızdırmazlık ürünleri ve Türkiye distribütörlüğünü yapan Park Dış Ticaret’in teknik hizmet kadrosu detaylara kalıcı çözümler sunuyor.

Giydirme cephelerde derzleri doldurmak için yüksek hareket kabiliyetine sahip, hava şartlarına dayanıklı nötr inşaat silikonu 'Tremsil 500' tercih edilmiş. Üstün su sızdırmazlığı sağlamak üzere geliştirilmiş ve yüksek UV dayanımına sahip 'illbruck FF 220 EPDM membranı', giydirme cephede duvar ile doğrama arasında sızdırmazlık ve bağlantı görevini üstleniyor. illbruck FF 220 EPDM membranının mükemmel bağlantılı yapışması için ısı hareketleri ve suya karşı iyi direnç gösteren 'illbruck OT 15 Membran Yapıştırıcı Macun' kullanılıyor.

Projenin dilatasyon ve zemin derzlerinin dolgusu, hızlı kürlenen, polimer esaslı, yüksek modüllü 'Tremflex 40' poliüretan macunuyla sağlanıyor. Tek komponentli ürün, ayrıca endüstride, deniz, kara taşıtları, karavanlar, kütük evler, prefabrik yapılar, otobüs ve tren vagonlarının imalatında da başarıyla kullanılabiliyor.

Cephe detaylarındaki çerçeve birleşimlerinde su ve su buharı sızdırmazlığı için pürüzsüz yüzeylere mükemmel yapışma özelliği gösteren 'illbruck Çift Taraflı Butil Bant' kullanılırken, bağlantı yerleri ve binilerde gaz ve su buharı kaçışına karşı direnç göstermesi amacıyla UV dayanımlı ve tek tarafında alüminyum folyolu, tek tarafı yapışkanlı plasto-elastik butil kauçuktan oluşan 'illbruck Alüminyum Butil Bant' tercih edilmiş.