Cami Projesi Yargıya Taşınıyor

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararını mahkemenin bozacağına inandığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş , Göztepe Parkı'na cami yapılması konusunda, şu an için hukuksal hiçbir engel bulunmadığını vurguladı, ancak yargı yolunun açık olduğunu söyledi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, ilçede karara karşı davaların açılmaya başlanacağını belirterek, mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Göztepe Parkı'na cami yapılmasıyla ilgili tartışma ve görüşmeler sürüyor. İBB Başkanı Topbaş ve Kadıköy Belediye Başkanı Öztürk, dün Başkanlık Sarayı'nda bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan Topbaş, cami yapılmasına ilişkin karardan, Başkanvekili İdris Güllüce tarafından onaylandığı için de geri dönülemeyeceğini söyledi.

Öztürk ise Topbaş'tan yeşil alana inşaat kararını kaldırmasını beklediklerini vurgulayarak, ''Bizim tek amacımız var; oksijen alamayan insanların, oksjenini daha fazla kesmemek. Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bugünden itibaren dava açılmaya başlanacak. Bu konu İdare Mahkemesi'ne gidecek, mahkemenin de bu kararı bozacağı kesin. Çünkü karar, hukuki temelden yoksun. Diyanet ihtiyaç bildirirse, bu sorunu, başka yerde çözeriz'' dedi.