"Architectural Education Forum 3: Global Area for Architectural Education”



Duyuru sponsorluğunu www.yapi.com.tr'nin üstlendiği, “Architectural Education Forum 3: Global Area for Architectural Education” forumu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Taşkışla yerleşkesinde başladı. Açılışını MimED Başkanı Gülsün Sağlamer, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Cengiz Giritlioğlu, TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Bülent Tuna, Afife Batur ve Sharon Matthews'in yaptığı forum, mimari eğitim alanında mobilite, ortak çalışmalar, nitelik, global stüdyolar, global dersler ve stajyerlik gibi başlıklara odaklanıyor.

Bologna sürecinden sonra kurulan The European Higher Education Area ve European Research Area, gelişen iletişim teknolojilerinin eğitim ve akademik çalışma konusunda getirdiği gizilgücü açığa çıkarmayı hedefliyordu. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen çeşitli çalışmaların yanı sıra, örneğin European Credit Transfer System (ECTS) oldukça sistematik biçimde işlev görmeye devam ediyor.

Erasmus ve Sokrates programları gibi çalışmalar, çeşitli ülkeleri birbirine yakınlaştırmanın yanı sıra, bir çok alanda üretimin de daha hızla yayılmasını sağlıyor. Öğrencilerin, araştırmacıların ve akademisyenlerin bir yerden bir yere kolayca gidebilmesi ve çalışma koşulları yaratabilmesi çok önemli. Oralarda araştırma yapmaları, çeşitli temaslar geliştirmeleri akademik çalışmalar için vazgeçilmez bir hale geldi.

15 - 17 Kasım’da İstanbul’da İTÜ’de gerçekleştirilecek olan ve duyuru sponsorluğunu www.yapi.com.tr'nin üstlendiği “Global Area for Architectural Education” forumu, mimari eğitim alanında mobilite, ortak çalışmalar, nitelik, global stüdyolar, global dersler ve stajyerlik gibi başlıkları ele alacak.

Ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.