Zeytinburnu-Kabataş Tramvay Hattı ‘En İyi Uygulama’ Seçildi

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP), yüksek yolcu talebini karşılama alanında “en iyi uygulama” olarak Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattını seçti. 14 km uzunluğundaki bir hatta 55 araç ile günde 190.000 yolcu taşınmasının büyük bir başarı olduğunu ifade eden UITP Genel Sekreteri Hans Rat, “Bu ancak çok rafine bir işletmecilik yöntemi ile elde edilebilir. İstanbul’daki tramvay işletmeciliğinin dünyadaki diğer bütün kentlere örnek teşkil etmesi gerekir.” diye konuştu.

UITP tarafından yüksek yolcu talebini karşılama alanında “en iyi uygulama” seçilen Kabataş-Zeytinburnu tramvay hattı, 11-14 Ekim 2005 tarihlerinde Viyana’da Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ve Wiener Linien (Viyana Toplu Taşımacılık İşletmesi) tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. Uluslararası Pazarlama Konferansı’nda “yolcu sayısının arttırılması” oturumunda “İstanbul Şehir Merkezinde Yüksek Performanslı Tramvay İşletmeciliğinin Başarılması” başlıklı sunum ile temsil edildi.

Açılış konuşmalarını Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Başkanı Roberto Cavalieri ve Viyana Belediye Başkan Vekili Dr. Sepp Rieder’in yaptığı konferansa dünya genelinden 300’ü aşkın toplu taşımacılık profesyoneli katıldı. Özellikle, yolcu sayısının arttırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve kalitenin iyileştirilmesinin aynı anda sağlanmasına yönelik çalışmaların tartışıldığı konferans 3 gün sürdü. Konferansın ilk oturumunda yapılan ve katılımcılar tarafından bir hayli ilgi gören İstanbul Ulaşım AŞ’nin sunumundan sonra düşüncelerini dile getiren Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Genel Sekreteri Hans Rat, 14 km uzunluğundaki bir hatta 55 araç ile günde 190.000 yolcu taşınmasının büyük bir başarı olduğunu, bunun ancak çok rafine bir işletmecilik yöntemi ile elde edilebileceğini dile getirdi.