Erzurum'un Eski Terminal Binasının Yerinde 25 Katlı 4 Kule ve Bir AVM



MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, MNG tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, uygulayacakları dev proje kapsamında Erzurum'da 460 daire yapacaklarını belirterek, 2000'li yıllarda kentte çalıştığını söyledi. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsımında şehre geldiği zaman yatırım için talepte bulunulduğunu ifade eden Günal, şunları kaydetti:

"Biz de bu talepler karşısında yatırım yapmaya karar verdik. Aslında biz Erzurum'a konut yapıp, para kazanmaya gelmedik. Bu fiyatlarla ancak maliyetler, koyacağımız maliyetler, dolaylı maliyetler, direk daire maliyetlerinin dışında ürettiği bir maliyetler var elimizde. Çalışmaların sonucunda tayin ettiğimiz fiyatlar bize ne para girsin ne para çıksın şeklinde. Fiyatları böyle tayin ettik. Türkiye'de daire yapıp, satacaksan bir numaralı yer İstanbul. Aynı şeyleri yapıyorsunuz. Yani aynı binaya, aynı malzemeleri koyuyorsunuz. Belki fiyat olarak biraz toprağı farklı. Ama satış fiyatları bunun iki katı. En kötü yerinde bunun iki katı fiyatında. Hatta inşaat maliyetleri burada biraz daha fazla".

Vasıflı iş yapmak istediklerini ve bunun için para harcadıklarını vurgulayan Günal, yapılması planlanan 460 daireden şu ana kadar 72'sinin satıldığını belirterek, zamanla fiyatları artırmak mecburiyetinde kalacaklarını söyledi. Günal, "Tümü yapılıp, ortaya çıktığı zaman hepsi satılacaktır. Çünkü bu tür çok yatırım yaptık. Benim dairelerim bitmeden hepsi satıldı. Bunların da artan fiyatlarla satılacağına inanıyorum" diye konuştu.