Esenboğa Yolu Üzerindeki Toplu Konutlar Bir Yılda Tamamlanacak



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Esenboğa Protokol Yolu çevresindeki toplu konutların ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir yıl içinde tamamlayacaklarını ifade etti.

Ankara Valisi Kemal Önal’ı makamında ziyaret eden Erdoğan Bayraktar, birlikte çalışma zemini oluşturmak istediklerini söyledi. Vali Önal’a Esenboğa Protokol Yolu’nun gecekondulardan arındırılması ile ilgili bilgi veren Bayraktar, Protokol Yolu’nun Türkiye’yi dünyaya tanıtmada çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

TOKİ’nin, Ankara’nın fiziksel güzelliğine katkıda bulunmayı sürdürdüğünü anlatan Bayraktar, çeşitli ilçelerde 20 bine yakın konutun yapımının sürdüğünü bildirdi. Bayraktar, Ankara’nın girişlerinden birisi olan Protokol Yolu’nun çevresinin düzenlemesine yönelik çalışmalar kapsamında bölgede bulunan gecekonduların yerine yapılacak konutların ihale sürecinin 17 Kasım’da başlayacağını aktardı. Konutları ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık bir yıl içinde tamamlayacaklarını anlatan Bayraktar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmanın projesini tamamladığını ifade etti.

Protokol yolu ve çevresindeki gecekonduların yerine sağlıklı yerleşim yerleri yapılmasının çok önemli olduğunu dile getiren Bayraktar, Ankara’yı gecekondudan kurtarmak istediklerini kaydetti. Protokol yolunda 2 bin 400 konut yapacaklarını hatırlatan Bayraktar, gecekondusu yıkılacak vatandaşlara konut tahsisi yapacaklarını vurguladı. Ankara’da 20 bine yakın konut inşaatı yapacaklarını dile getiren Bayraktar, “Fakirlere, emniyet mensuplarına, öğretmenlere, Ankara ve İstanbul’da da valilere konut yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Ankara Valisi Önal da, TOKİ’nin amacının elektriği, suyu, kanalizasyonu, alt yapısı olan sağlıklı evler yapmak olduğunu belirterek, gecekonduda yaşayanların ev sahibi yapılacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatan Önal, “Sosyal devlet olmanın gereği de vatandaşlarının sıhhi ve sosyal donatıları tamamlanmış konutlarda oturmasını sağlamaktır. İşte TOKİ, şu anda bu görevi üstlenmiş durumda.” dedi. Protokol yolunun Pursaklar’dan başlamak kaydıyla hayata geçeceğini bildiren Önal, Bayraktar ile kentin sorunları hakkında da görüştüklerini kaydetti.