Esenler'de Dönüşümde ‘Yerinde Uygulama Projesi"!



Esinder Başkanı Özkan Ercan, riskli yapılarda iskan hakkı verilmeyen dairelerin tek kurtuluşunun, başlattıkları 'Yerinde Uygulama Projesi' olduğunu söyledi. Sabah'ın haberine göre, Esenler müteahhitlerinin bir araya gelerek kurduğu dernek, 20 ay önce şirketleşerek faaliyetlerine devam etti. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek inşaat sektörüne yeni bir anlayış kazandırdıklarını söyleyen ESİNDER Başkanı Özkan Ercan; "İş Bankası garantörlüğünde başladığımız 'Yerinde Uygulama Projesi' ile kentsel dönüşüme uğrayan, riskli bina statüsüne girmiş ya da imar ömrünü tamamlamış iskan hakkı verilmeyen yapıları yeniliyoruz. Üstünde 10 ay çalıştığımız projeden biraz söz etmek gerekirse, kişinin evini kişiye yenileyerek geri veriyoruz. Yenilediğimiz ev karşılığında da 1 veya 2 yıl sonra ödenmeye başlayacak ve bütçeleri zorlamayacak ödeme şekilleriyle binanın değerini şu anki durumundan 4 - 5 kat arttırıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bakkalın AVM mücadelesi

20 ay önce 20 dernek üyesinin kuruculuğunu üstlenerek faaliyete geçirdiği ESİNDER şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Ercan; "Sektördeki rakiplerimize baktığımızda eğer ESİNDER çatısı altında toplanmasaydık, çok basit bir tabirle bakkalların, avmlere karşı verdiği savaşı verecektik. Şu an üstünde çalıştığımız Cevizlibahçe ve Esenşehir projeleri de maliklerin isteklerine göre ve değişen teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanılarak ortaya çıktı. Büyüme hedefimizin doğrultusunda ilk olarak Esenler'e hakettiği değeri kazandıracağız" açıklamasında bulundu.

480 ailenin evi yenileniyor

İki tane projenin de çok hızlı ilerlediğini ve maliklerin neredeyse hepsinin onay verdiğini söyleyen Ercan dönüşüm projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi; "Cevizlibağ projemizde toplamla 10 bin 500 metrekarelik alan içinde 260 hak sahibini yerinde dönüşüm projemizle ev sahibi yaparken bir yanda da Esenşehir projemize start verdik. Bu projede 8 bin 900 metrekarelik bir alanda 220 hak sahibinin evini yenileyerek değer katıyoruz. Projelerimizde, yüzde 70 yeşil alan, spor salonları, yüzme havuzları ve otoparklarla tamamen bir sosyal donatı alanı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

ESİNDER'den müteahhitlik okulu

Adres Patent'le birlikte markalaşma faaliyetlerini arttırmak için bir protokol imzalayan ESİNDER, Aydın Üniversitesi ile ortak bir müteahhitlik okulu açarak müteahhit kavramını tamamen silmeye hazırlanıyor. Adres Patent Marka ve Patent Danışmanı Billur Demirci; "Dernek çatısı altındaki tüm müteahhitlerimizin hepsini markalaştırarak, haksız rekabete maruz kalmamaları için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.