Esenyurt'ta İşçilerin Öldüğü İnşaatta Kaçak Çalışılıyordu



Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, inşaatın en son 17 Mayıs 2015'te iş müfettişlerince incelendiği ve durdurma işleminin sürdürülmesi yönünde karar verildiği, buna rağmen inşaata kaçak şekilde devam edildiği anlaşıldı. İş Teftiş Kurulu Grup Başkanlığı, denetim görevinin kaymakamlığa ait olduğunu savunuyor.

İstanbul Esenyurt’ta, dün yapımı sürmekte olan bir inşaatın asansörü, 24. kattan yere çakılmış ve asansörde bulunan işçilerden 17 yaşındaki Osman Yardımcı, 19 yaşındaki Yasin Bakır ve 21 yaşındaki Şükrü Yaşar feci şekilde can vermişti.

Bugün yapılan incelemede, bu inşaatın iş sağlığı ve güvenliği yönünden ihlaller saptandığı gerekçesiyle Ocak 2015’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı iş müfettişleri tarafından mühürlendiği ortaya çıktı.

Müfettişler en son 17 Mayıs 2015’te inşaatı inceleyerek, saptanan  ihlaller giderilmediği için durdurma kararının sürdürülmesi yönünde rapor tuttu. Raporların bir örneği de, gereğinin yapılması için Esenyurt Kaymakamlığı’na gönderildi.

'Görev kaymakamlığın'

O tarihten beri kapatılmış görünen bu inşaatın yasadışı şekilde çalıştırıldığı anlaşıldı.

İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü, bu noktada teftiş görevinin kaymakamlığa ait olduğunu kaydetti.