Esenyurt'ta Sarı Çizgi İhlaline Af Yok



Esenyurt Belediyesi tarafından bir süre önce uygulamaya konan uygulamayla ilçe genelinde hem görüntü kirliliği azaltılmıştı hem de vatandaşların kaldırımlarda rahat yürümeleri sağlanmıştı. Belediyenin bu uygulaması vatandaşların büyük beğenisini kazanırken ilçe genelinde de sarı çizgili sokaklar her geçen gün artıyor.

DHA'da yer alan habere göre; Esenyurt Belediyesi'nin iş yerlerinin kaldırım işgalini önlemek için başlattığı Sarı Çizgi uygulamasına uymayan esnafa ceza yağdı. Esenyurt Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırımlara taşan ilçe genelinde 65 esnafa kabahatler kanunu uyarınca 124’er liralık ceza kesti.

“Vatandaşların kaldırımlarda rahatsız edilmesine izin yok"
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, bu uygulama konusunda oldukça hassas olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Denetimlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Vatandaşların kaldırımlarda rahatsız edilmesine müsamaha göstermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın talepleri bizim için emirdir. Hedefimiz kaldırımların yayalar tarafından daha sağlıklı bir şekilde kullanılmasıdır. Zabıta ekiplerimiz uygulamamız başladığı andan itibaren denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Bu konuda iş yeri sahipleri de duyarlı davranarak uygulamaya destek veriyor. Uymayanlara ise ceza veriliyor. Kaldırımlar vatandaşın hakkıdır. İşgal edilemez.”

Reklam Goruntulenme Bolumu