Eski Bina Çöktü: 4 Yaralı



DHA'nın haberine göre, Fatih, Dervişali Mahallesi, Vaiz Sokak üzerindeki 3 katlı ahşap bir binadan kopan moloz parçaları bitişiğindeki 2 katlı eski bir binanın çatısına düştü. Bunun üzerine 2 katlı binada çökme meydana geldi; içerideki 4 kişi de enkaz altında kaldı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Kendi çabası ile çıkmayı başardı

Bu sırada, başından hafif şekilde yaralanan Tayfun Serttaş, kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmayı başardı. Serttaş daha sonra ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.

3 kişiyi enkazdan itfaiye çıkardı

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri önce Hanife Serttaş (40) ile oğlu Uğurcan Serttaş'ı (12); yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında da Gülsüm Esmeray'ı (69) enkazdan çıkardı. 3 yaralı daha olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bu arada, mahalle sakinleri olay yerindeki basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

"Üzerimize yıkılacak, önlem alın dedik"

2 oğlu, eşi ve kayınvalidesi yaralı halde enkaz altından çıkarılan Bahri Serttaş, daha önce yetkililere binanın çökme tehlikesi olduğunu ve bu nedenle önlem alınması gerektiğini belirterek, "Göçme esnasında dışardaydım. Geçen sene belediye başkanı buraya geldi. Kendisiyle birebir konuştum. Binanın yenilenmesi gerektiğini söyledim; ancak konu kapandı. Sonra da bu konuyla ilgili hiçbir sonuç alamadık. İlla böyle yıkıldıktan sonra herkes geliyor. Burası bizim üzerimize yıkılacak, bir önlem alın dedik; almadılar" diye konuştu.

"Tarihi bina olduğu için birşey yapamıyoruz"

Aynı mahallede oturan Serttaş ailesinin yakını Musa Energin ise, "Olayı duyup geldiğimde çocuklar kan revan içindeydi. İtfaiye ekipleri onları çıkarmaya çalışıyordu. 3'ünü çıkardılar ama kayınvalidem içeride. Bu durumda çok ihmal var. Biz bunu yıllardan beri söylüyoruz. Dilekçe bile verdik yıkılmasını istiyoruz diye. Bir bacayı söktüğümüz için bizi şikayet ettiler. Tarihi eser olduğu için hiçbir şey yapamıyoruz" dedi.

Yaralıların sağlık durumları iyi

Olayda yaralananların sağlık durumunun iyi olduğu, hastanedeki tedavilerinin de devam ettiği öğrenildi. Polis ekipleri çökmeyle ilgili soruşturma başlatırken, binanın çevresini de güvenlik şeridiyle kapattı.