Eski Müdür Osman Arıoğlu İnşaat Sektörüne Girdi

Aralarında eski Gelirler Genel Müdürü Osman Arıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Rafet Bozdoğan, İsfalt eski Genel Müdürü Hasan Arpacı'nın da bulunduğu 10 kişi inşaat ve gayrimenkul sektörüne girdi. CC Yapı Anonim Şirketi çatısı altında buluşan eski bürokrat ve inşaat sektörünün deneyimli isimleri, yurtdışında nitelikli projelerde boy göstermeye hazırlanıyor.

Genel seçimler sırasında milletvekilliğine adaylığını koyan ve bu süreçte belediyedeki görevinden ayrılan Rafet Bozdoğan, uzun süredir danışmanlık yaptığı işadamı dostlarıyla bundan sonra beraber çalışmak adına CC Yapı AŞ'yi kurduklarını söyledi. Şirketin CEO'luğunu üstlenen Bozdoğan, 10 kişilik ekibin 6'sının iş dünyasından olduğunu ve uluslararası nitelikli inşaat projeleri gerçekleştirme fikrinin kendiliğinden oluştuğunu ifade etti.

Bozdoğan, "Neticede para kazanmak için ya dükkân açacaksınız ya şirket kuracaksınız. Hepimiz birbirimizi eskiden beri tanırız. Osman Arıoğlu'yla da CC Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı olan Osman Ağca ile de çok samimiyizdir. Şirket kurma fikri kendiliğinden ortaya çıktı ve bugüne kadar dostane ilişkiler yürüttüğüm 9 kişiyle aynı şirkette buluştuk. Ortaklarımızın arasında eski bürokrat, inşaatçı ve mimarlar bulunuyor. Arıoğlu'nun aramızda olması bazen esprilere bile neden oluyor. "Artık istesek de vergi kaçıramayız" diyoruz" ifadesini kullandı.

Arıoğlu'nun payı 50 bin YTL
Öncelikli planlarının yurtdışında farklı projelere imza atmak olduğunu vurgulayan Bozdoğan, Arnavutluk, Ukrayna, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Suudi Arabistan, Abu Dabi, Libya gibi ülkelerde araştırmalar yaptıklarını kaydetti. Bozdoğan, alışveriş ve iş merkezi gibi nitelikli projelere yatırım yapılması için aracı olacaklarına dikkat çekerek, "Biz bir tür organizasyon şirketi olmaya çalışacağız. Yatırımcı değiliz. Bize gelen yatırımcılar için A sınıfı bir ekip ile organizasyon ayağını yürüteceğiz. Türkiye'deki inşaat şirketlerinden de destek alacağız. Yurtdışından buraya da yatırım yapabiliriz. Finansman bulduğumuz takdirde Türkiye'de de çeşitli projelerin gerçekleştirilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

CC Yapı AŞ'nin ortakları arasında Osman Ağca, Osman Arıoğlu, Hasan Arpacı, Rafet Bozdoğan, Abdulkadir Kazaca, Mehmet Emin Ertuğrul, Hamza Akbulut, Özen Yeniçeri, Önder Akıncı ve Tayfun Aktaş bulunuyor. Şirketin ana faaliyet konuları arasında inşaat ve madencilik yer alıyor. Toplam 500 bin YTL sermaye ile kurulan şirkette en büyük pay 110 bin YTL ile Osman Ağca'ya ait. Osman Arıoğlu'nun ise 50 bin YTL'lik payı bulunuyor. CC Yapı AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ağca olurken, Yönetim Kurulu Başkanvekilliğini ise Osman Arıoğlu yürütecek.