Eski Rektör Antalya'da Sürpriz Yaptı



Seçim sonuçlarında büyük sürpriz yaşanan Antalya’da, CHP’de sevinç, AKP’de ise gergin bir bekleyiş var. CHP oyların yüzde 40.72'sini, AKP ise yüzde 35.06'sını aldı.

Antalya’da, mevcut başkan AKP’li Menderes Türel’in Konyaaltı Caddesi üzerindeki seçim ofisinde ve Çevreyolu üzerindeki AKP İl Başkanlığı binasında gergin ve sessiz bekleyiş hakimdi. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın yarışı önde götürmesi nedeniyle karamsar bir görüntü çizen partililer, haber ajanslarının verdiği oy oranlarını büyük bir dikkatle takip ediyor. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçim sonuçlarını eşi Günseli Akaydın, oğlu Ateş Akaydın ve partililerle birlikte merkez seçim ofisinden takip etti.

Halk yanıt verdi

Bir yandan televizyondan sonuçları izleyen Akaydın, saniye saniye sandıklarda görevli olan partililerden bilgi de alıyor. Akaydın’a, ofis binası altında toplanan büyük bir kalabalık da tezahürat yaptı. Prof. Dr. Akaydın sandıkların yüzde 50’si açılmadan galibiyetini ilan etti. En büyük avantajının AKP’nin adayı Menderes Türel ile yarışmak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akaydın, Akdeniz Üniversitesi’nin rektörlük seçimlerinde en fazla oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmayışını kastederek, "Üniversitenin iradesini hiçe sayanlara halkın iradesi yanıt verdi" dedi. Akaydın, memleketi Çorum’da, partisinin aldığı sonuçlara da ayrıca çok sevindi.

Antalya’yı plastik cerrah gibi onaracağız

Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) eski Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, öğretim üyeliği görevinden istifa etmişti. Akaydın, CHP‘den Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacak. Eski Rektör Akaydın, "Son kararımı ailemle görüşüp biraz düşündükten sonra açıklayacağım" demişti. Akaydın, Üniversitelerarası Kurul Başkanı olduğu dönemde türbanla mücadele etmiş, geçen Haziran'da yapılan son seçimde en çok oyu almasına rağmen rektörlük makamına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmamıştı. Gül, ikinci sırada olan Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi rektör atamıştı. Aday adaylığını açıkladığı günden bu yana Antalyalılar’dan büyük ilgi ve sıcaklık gördüğünü anlatan Akaydın, "Antalya’da çok ciddi sorunlar var. Düzeltmek ve onarmak için göreve talibim. Başbakan 'Antalya’nın çehresi değişti' diyor. Antalya’nın çehresi darmadağın edildi. Bir plastik cerrah inceliğiyle yeniden onaracağız" diye konuştu.

Antalya oy dağılımı

CHP Mustafa Akaydın 40.72

AKP Menderes Türel 35.06

MHP Kemal Çelik 17.49