Eskişehir Endüstriyel Tasarım Merkezi Açıldı



Foto: Fatih Doğan (AA)

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Organize Sanayi Bölgesi ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) ortaklığında Bursa, Eskişehir, Bilecek Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2010 yılı teklif çağrısı kapsamında yürütülen ''Eskişehir Endüstriyel Tasarım Merkezi'' açılışı yapıldı

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan merkezin açılışına ESO Başkanı Savaş Özaydemir, AÜ Rektörü Davut Aydın akademisyenler ve sanayiciler katıldı.

Eskişehir sanayisinde mobilya sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için ortak kullanıma yönelik ''Mobilya Tasarım Merkezi'' oluşturularak yenilikçiliğin desteklenmesi ve mobilya sektöründe yüksek katma değerli ürün yapısına geçişin sağlanması amacı ile rekabet gücünün de artırılmasının hedeflendiği proje 12 ay sürecek. Proje süresince 15 firma çalışanı ve 15 yeni mezun veya mezun olma aşamasında olanlara eğitim verilecek.

Merkezin açılışında konuşan Özaydemir, üniversite ve sanayi işbirliğiyle gerçekleştirilen projeden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bu tür projelerin genellikle yazılıp raflarda kaldığını ancak bu projenin gerçekleştirildiğini ifade eden Özaydemir, şöyle konuştu:

''Çoğunlukla bu tür çalışmalar genellikle dosyaları kağıtların üzerine yazılır raflara konulur. Çalışmalar öyledir karşılıklı araştırmalar yapılır, ama bu gün üniversite mensuplarının burada sanayi mensuplarına öğrencileriyle birlikte ders verecekleri bir iş içindeyiz. Biz sanayiciler için her şey iyi kötü bir prensiple, düzenle mühendislik talimatına uygun işler yaparız. Ama mobilya sektörü buna münasip vitrine mal yapan arkadaşlar, yani buzdolabı olsun başka ürünler olsun hepsi müşterilerin zevkine ve bir takım tercihine neden olduğu için buralarda sanatın olması gerekiyor. Burada bizde bu proje ile işin içine sanat katmış olacağız ve sanatın da eğitimini de vermiş olacağız. İnşallah bu konuda başarılı oluruz.''