Esnaf Yeni Yerine Taşınıyor



Polatlı belediyesinin inşa ettiği, ilçedeki en büyük iş merkezi olan PERPA’da esnafın 1 Temmuzdan itibaren hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski Perşembe Pazarı’nda belediyeye ait dükkanlarda kiracıyken iş yerlerini boşaltan esnafa PERPA’daki yeni yerlerinin bu ayın son haftasında teslim edileceğini, 1 Temmuzdan itibaren esnafın yeni yerinde halka hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Şehrin ana arterlerinden Eti Caddesi’ne park yasağı getireceklerini, belirli noktalara parkmetreler koyacaklarını, böylece şehir merkezinde trafik kaosunun sona ereceğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Eti Caddesi’ne kaldırım kenarı park yasağı geliyor. Polatlı, PERPA ile rahata kavuşacak. Polatlı’ya yakışana kavuşuyoruz. Polatlı kapalı pazar yeri, otopark ve iş yeri teslimatları yapılıyor. Söz verdiğimiz gibi Polatlı’nın ihtiyacı olan ve bundan sonraki süreçte de prestiji olan bir tesisi Polatlı’yı kazandırdık. PERPA’yı işletmeye açtığımızda yol ortası, sokak arası pazardan kurtulmuş olacağız. Pazarda arzu edilmeyen görüntüler ortadan kalkmış olacak."

Polatlı PERPA’nın temeli 2007 yılında, o dönem dışişleri bakanı olan Abdullah Gül’ün katılımıyla atılmıştı. Mülkiyeti belediyeye ait 9 katlı iş merkezi, 650 araçlık otopark ve kapalı pazar yeri ile 17 bin 500 metrekare alanda inşa edildi. PERPA’da 58 dükkan, 12 ofis, çok amaçlı salon, 6 bin 700 metrekare kapalı pazar alanı ve pazarcılar için soğuk hava deposu bulunuyor. Bu arada, üst katlardaki dükkanlar için kira ihalesine çıkılacağı bildirildi.