''Eşrefoğlu Camisi'' de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde



Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Eşrefoğlu Camisi'nin Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından dünya mirası geçici listesine alınmasının mutluluk verici olduğunu, caminin kesin listeye dahil edileceği konusunda da ümitli olduklarını söyledi.

Taşcı, Eşrefoğlu Camisi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, UNESCO'nun verdiği kararın mutluluk verici olduğunu belirtti. Kararın Beyşehir için çok önemli olduğunu ifade eden Taşcı, geçen yıl Beyşehir'e ziyarete gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a konuyu ilettiklerini hatırlattı.

Bakan Günay'ın Beyşehir'i ziyaretinde Eşrefoğlu Camisi'ne ve Beyşehir'in tarihi mirasına hayran kaldığını vurgulayan Taşcı, şunları kaydetti:

''Sayın Bakanımız ziyaretinin ardından Eşrefoğlu Camisi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası'na aday gösterilmesiyle ilgili çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Çok ciddi ve uzun süreli bir çalışma yapıldı. Belediyemiz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile gerekli çalışmaları yaptık ve çok güzel bir dosya hazırladık. Dosyanın takdimi Nisan ayında yapıldı, Haziran'da da görüşmeler oldu ve Eşrefoğlu Camisi geçici listeye kabul edildi''

Taşcı, Eşrefoğlu Camisi'nin ahşap, çini ve diğer yönlerden dünyada eşi benzeri olmayan bir eser olduğunu belirterek, ''Eşrefoğlu Camisi'nin UNESCO tarafından dünya mirası geçici listesine alınması mutluluk verici. Cami'nin listeye dahil edileceği konusunda da ümitliyiz'' dedi.