Eti ve WWF, Konya Ovası’na El Attı



Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF Türkiye) ve Eti Burçak işbirliğiyle 2008’de hayata geçen, su kaynaklarının akılcı kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan ‘Konya Havzası Modern Sulama Projesi’ tamamlandı. Projenin sonuçları WWF Türkiye Başkanı Akın Öngör, WWF Türkiye Genel Müdürü Filiz Demirayak ve Eti Pazarlama Grup Başkanı Şule Atabey Şamlı’nın katıldığı basın toplantısında açıklandı.

Modern sulama tekniklerinin yaygınlaşması ve çiftçinin bilinçlenmesini hedefleyen proje kapsamında sulu tarımın yoğun olduğu Konya Çumra ve Beyşehir’de buğday ve şeker pancarı ekilen 4 pilot alanda damla ve yağmurlama sulama çalışmaları hayata geçirildi.

110 yıllık su tasarrufu...

Proje sonucunda su kullanımında yüzde 50 azalma sağlanarak, 4 kişilik bir ailenin 110 yıllık su harcamasına karşılık gelen 24 milyon litre su tasarrufu elde edildi. 200 çiftçiye eğitim veren proje kapsamında enerjide yüzde 58, işçilikte yüzde 87’lik tasarruf sağlanırken, verimlilikte yüzde 30’luk artış yaşandı.

Eti Pazarlama Grup Başkanı Şule Atabey Şamlı, “Bizler tüm bu sağlıklı ürünlerin bize doğanın bir hediyesi olduğunu biliyoruz. Bu bilinç doğayı korumak ve üzerimize düşeni yerine getirmek konusunda daha hevesli olmamıza sebep oluyor” dedi.

İki kurumun işbirliği, küresel iklim değişikliğinin Türkiye tarımına etkisinin inceleneceği ‘Türkiye’nin Yarınları Projesi’ ile devam ediyor.