Etiler Arazisine Ne Yapılacağı Belli Oldu



2014'te polis okullarının şehir merkezinden taşınması kararıyla kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin kaderi belli oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu arazi için 4 Nisan'da açtığı ihaleyi kazanan İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (KİPTAŞ) Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Bloomberg HT canlı yayınında yaptığı açıklamada bölgenin bir alışveriş merkezine dönüştürülmeyeceğini, projenin çevre ile uyumlu olacağını söyledi:

"AVM şeklinde olmaz ama cadde dükkanlarının, ofislerin olduğu karma bir proje olur. Son zamanlarda o bölgede yeni bina yok. Böylelikle projemiz orası için örnek teşkil edecektir."

İhalede 1 milyar 388 milyon lira teklif veren KİPTAŞ'ın Genel Müdürü, bu meblağın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek idare payı olduğunu, projeden 2 milyar 666 milyon lira gelir beklediklerini söyledi.

Yıldırım, "Üç milyar üzerinde gelir elde edilirse, idare payı da ona göre artacaktır. İdare dediğimiz Büyükşehir Belediyesi'ne dolayısıyla hizmete giden miktar" dedi.

İsmet Yıldırım, gelecek için 10 bin konutluk projelerinin olduğunu, bunun için de 5-6 ilçenin değerlendirildiğini söyledi. Yıldırım ayrıca, İstanbul'un yaşanılabilir bir kent olmaya devam etmesi için konut sayısının 15 ila 18 milyonda tutulması gerektiğini vurguladı.

Reklam Goruntulenme Bolumu