Etiler-Ulus’ta Uçan Daireler



İstanbul’un Avrupa yakasındaki en prestijli semtlerinden olan ve alışveriş, konut, iş merkezleri canlılığı ile merkezi yerleşim özelliğine sahip bulunan Etiler, Ulus, Levent’te yer alan konut fiyatları zirve yapıyor. Etiler’de 200 bin doların altında fiyata ev bulmak neredeyse imkansız hale gelirken, sahil şeridine yakın oturmayı düşünenlerin ekonomik tercihi olan Beşiktaş’ta ise ev fiyatları 150 bin YTL’den başlıyor. Cadde üzerindeki bir oda bir salon ev için artık Beşiktaş’ta istenen rakam 160 bin YTL’nin altında bulunmuyor. Özellikle iş merkezlerinin gözbebeği olan bu semtler, sadece ev sahiplerinin değil şehir içinde yatırım yapmak isteyenlerin de en büyük tercihi oldu. Özellikle gayrimenkul sektörünün sürekli canlı bulunduğu Etiler ve Ulus, zeminin sağlam olmasından dolayı deprem riskinin en alt düzeyde bulunması ile de dikkat çekiyor.

Cazibe merkezi oldu
Konut fiyatlarının bu yıl da artış gösterdiği Etiler ve Ulus, villa ve lüks konutların da İstanbul’daki en eski adresleri. Akmerkez ve Mayadrom gibi İstanbul’un en lüks alışveriş merkezlerinin yanı sıra lüks restoran ve mağazaların burada olması ile bölgede fiyatlar belli bir düzeyin altına inmiyor. Avrupa yakasında Haliç, Okmeydanı tarafına doğru uzanıldığında ise fiyatların neredeyse üçte bir oranında düştüğü göze çarpıyor. Haliç manzaralı, depremden sonra yapılan üç oda bir salon evlerin fiyatı 150 ile 200 bin YTL arasında değişirken, Okmeydanı ve Haliç’in karşı yakasındaki fiyatlar 120-160 bin YTL aralığında bulunuyor.

Etiler
Arkası vadi görüyor, 250 bin $
Akmerkez’in arkasında yaklaşık 25 yıllık bir binada bulunan, merkezi ısıtmalı 2 oda bir salon daire krediye uygun. Arka tarafı vadiye bakıyor. 250 bin dolar.

140 metrekare, 275 bin $
Etiler’de, Beşiktaş Belediyesi’nin arkasındaki giriş kat daire, 3 oda 1 salon ve krediye uygun. Merkezi doğalgaz bulunan 140 metrekare. 275 bin dolar.

Akmerkez manzaralı 470 bin $

Etiler Akmerkez’in karşı çaprazındaki daire 30 yıllık binanın en üst katı. Doğalgazlı, 3 oda bir salon dairenin fiyatı 470 bin dolar.

Vadi’ye bakıyor, 280 bin $
Etiler’de, Beşiktaş Belediyesi’nin arkasında 3 oda bir salon 140 metrekare daire, az da olsa Boğaz’ı görüyor. 280 bin dolar.

Akmerkez’e 5 dakika mesafede 675 bin $

Akmerkez’e 5 dakika mesafede, kapalı otoparklı, jeneratörlü, güvenlikli, jakuzili, elektrikli panjurlu, 4 oda bir salon 180 metrekare büyüklüğünde süper lüks sıfır daire için istenen fiyat 675 bin dolar.

Bebek
Bahçe katı 3+1, 780 bin $
Bebek’de sahil yolunda. Bahçe katı, 180 metrekare 3 oda bir salon daire tadilattan geçmiş. Arka bahçesi Ayşe Sultan Korusu’na ait. 2 WC ve kiler var. Merkezi ısıtmalı ve tamamı deniz gören daire 780 bin dolar.

Yokuş üzerindeki çatı daire 350 bin $
Bebek yokuşu üzerindeki çatı katı daire. 2 oda bir salon. Denizi gören daire 350 bin dolara alıcı arıyor.

Bebek’te 1+1 375 bin $
Bebek sahilde 47 yıllık bir binada bulunan 1 oda 1 salon daire deniz görüyor. Krediye ugyun. 375 bin dolar.

Beşiktaş

Beşiktaş’ta 1+1 160 bin YTL
Beşiktaş Şair Nedim Caddesi’nde hiç masrafsız, kat mülkiyetli 50 metrekare büyüklüğündeki daire için 160 bin YTL isteniyor.

4 katlı apartman 900 bin YTL
Beşiktaş Haremağası Sokak’ta her dairesi net 95 metrekare kullanım alanlı 4 katlı apartman için istenen rakam 900 bin YTL.

Yeniköy ve Hisar
Yeniköy’de 1+1 320 bin $
Avrupa yakasının sahil şeridinde yalıların merkezinde beş yıldır kullanılmayan ve 2 oda bir salondan, bir oda bir salona çevrilen, net 95 metrekare, deniz görmeyen daire için 320 bin dolar isteniyor.

FSM’nin ayağında 550 bin $
Rumeli Hisarı’nda, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün ayağında 3 oda bir salon, 120 metrekare büyüklüğünde, salonu ve bir odası denize bakan, bakımlı, kombili, kapalı otoparklı dairenin fiyatı 550 bin dolar.

Deniz görmüyor, 250 bin YTL
Yeniköy yalılar muhitinde deniz görmeyen sadece cadde üzerinde bulunan ve kombisi kapıda olan 55 metrekare büyüklüğündeki dairenin fiyatı 250 bin YTL.