Cosentino'nun Sergisi Açıldı




Hafriyat üyesi olarak da tanınan Antonio Cosentino'nun kişisel sergisi 30 Kasım'a dek Evin Sanat Galerisi'nde görülebilir. 'Yeşilköy - Şişli' adını verdiği bu sergisinde, Cosentino, tuvale taşıdığı içerik ve yaklaşımıyla ilişkili fotoğraf ve üç boyutlu çalışmalarına da yer veriyor.

Çocukluğunun geçtiği bu iki semtin adını taşıyan sergideki yapıtlarında da ''bir imge olduğuna inandığı'' görüntülerin resmini yapıyor. Bu imgelerden bazılarını fotoğraftan bakarak, geçmişe dönük olanları ise hayalden oluşturarak tuvale aktaran sanatçı, ele aldığı nesne ve konuları, günlük yaşamda sıklıkla karşılaşılan, ancak çoğunlukla göze değmeyen, dikkate alınmayan, aslında sanatın konusu olmayacakmış gibi duran ayrıntılardan seçiyor.

Resme konu olan öyküleri, açıklama ve içeriklerinin oluşturduğu sınırlamalar ve katılıktan, kimi zaman mizahi bir yaklaşım içeren şiirsel bir resim diliyle koparmaya çalışıyor. Cosentino, sanatını anlatırken şöyle diyor: ''...Mekânla kendi varlığım arasındaki tanımlanamaz özdeşlik fikrinden yola çıktım. Yakınıma dışarıdan bir gözle baktığımda en sıradan olanların çekiciliğiyle baş başa kalıyorum. İnsan herhangi bir yere ait olma fikrinden uzaklaştığında, en yakınındaki görselliğin şaşırtıcı durumunu yeniden keşfediyor. Bir de bu serginin bir geçmiş fikri var. Hafızada yer kaplayan ama tam da ne olduğunu bilmediğim, parça parça şekillenen, imge diye tarif etmeye çalıştığım bir şey, bazen rüyaya yakın...'' (0 212 265 81 58)