European Property Awards 2015'in Kazananları Açıklandı



Mimarlık, İç Mekan Tasarımı, Geliştirme, Gayrimenkul kategorilerinde düzenlenen ve toplam 48 alt kategoriden oluşan European Property Awards - EPA (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri)'nin 2015 yılı kazananları 22 Eylül’de Londra Grosvenor House Hotel’de düzenlenen törende açıklandı.

Dünyanın önde gelen inşaat ve gayrimenkul firmalarını bir araya getiren törende, gayrimenkul endüstrisinin önemli profesyonelleri ve uzmanlarından oluşan 70 jüri üyesinin oyları ile belirlenen ödüller sahiplerine takdim edildi. Ödüllü projeler ve firmalar International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri)'ne katılma hakkını kazandı.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, gayrimenkul endüstrisini prestij ve mükemmeliyetle buluşturmak ve bu alanda uluslararası standardın oluşmasına öncülük etmek amacıyla 1995 yılından bu yana düzenleniyor. Avrupa'da ticaret ve konut alanında yapılan projelere verilen EPA ödülleri, çeşitli kategorilerde en iyi seçilen projelere Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ne katılma şansı da sunuyor. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, Afrika, Asya-Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayipler, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, İngiltere ve ABD olmak üzere 10 coğrafi bölgede, nitelikli konut ve ticari gayrimenkul projelerinin geliştiricilerini, mimarlarını ve iç mimarlarını, ayrıca ülkelerinde en başarılı performansı gösteren gayrimenkul danışmanlarını ödüllendiriyor.

International Property Awards Başkanı Stuart Shiled, ödül sahiplerini tebrik ederken “Avrupa’daki mimarlar bir kez daha muhteşem tasarımlar ortaya koydular. Özenle planlanmış ve tasarlanmış bu projeler fonksiyonel, sürdürülebilir, mükemmel yaşam çalışma ve eğlence alanları yaratacak” dedi.

iki design group 9 ödülle rekor kırdı

Aldığı ödüllerle uluslararası çapta tanınmış mimarlık ofileri arasına giren iki design group, European Property Awards’tan yine ödülle döndü. Murat Kader ve ekibi aldıkları dokuz ödülle geceye damgasını vurdu.

iki design group yönetici ortağı Y. Mim. Murat Kader, Londra Grosvenor House Hotel’de düzenlenen törende 6 projeye ait 7 ödülü ulusal, 2 ödülü de uluslararası kategoride alarak ödül sayısını 41’e çıkardı. Ödül alan projeler ise Bursa Kültür Park Tiyatrosu, Vadistanbul Bulvar, Borsa İstanbul, Kıbrıs Hotel, Piyalepaşa İstanbul, Maslak Rezidans Kuleleri olarak sıralandı.

PiyalepaşaPiyalepaşa İstanbul

Bursa Kültür Park Tiyatrosu "En İyi Aktivite/Eğlence Alanı Mimarisi" kategorisinde; Vadistanbul Bulvar "En İyi Ofis Mimarisi" kategorisinde; Borsa İstanbul "En iyi Ofis Mimarisi" kategorisinde; Kıbrıs Hotel "En İyi Hotel Mimarisi" kategorisinde ve Piyalepaşa İstanbul "En İyi Karma Kullanım Mimarisi" kategorisinde Highly Commended ödüllerine değer görülürken; Vadistanbul Bulvar "En İyi Perakende Mimarisi" kategorisinde; Maslak Rezidans Kuleleri ise "En İyi Çok Katlı Konut Mimarisi" kategorisinde "5 Yıldız" ödülü ile onurlandırıldı.

Bunun yanı sıra Vadistanbul Bulvar "En İyi Perakende Mimarisi" kategorisinde ve Maslak Rezidans Kuleleri "En İyi Çok Katlı Konut Mimarisi" kategorisinde Avrupa’nın en iyisi olarak tanımlanarak 2 sürpriz ödül daha getirdi. Böylece Vadistanbul Bulvar ve Maslak Rezidans Kuleleri projeleri ile iki design group Aralık ayında Londra’da gerçekleşecek olan International Property Awards’ta dünyanın en iyileri ile yarışmak üzere aday gösterildi.

Y. Mim. Murat Kader, kazanılan başarı ile ilgili olarak, “Büyük ödül için Londra’ya gidiyoruz, bu başarı bir mimar için elbette mutluluk verici; fakat beni asıl gururlandıran iki design group olarak genç mimarlarımıza örnek olacak başarılar yakalayarak, mimari platforma adımızı yazdırmış olmamız” açıklamasında bulundu.

Anadolu Gayrimenkul'un ilk projesi AND'ye 4 ödül

Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Gayrimenkul, ilk projesi AND ile European Property Awards'tan toplam 4 ödülle döndü. Ödül programında AND; Ticari Yüksek Bina, Ofis Geliştirme, Ofis Mimarisi ve Ticari Renovasyon ve Yenileme kategorilerinde 4 ödüle layık görüldü. AND aynı zamanda 3 kategoride "5 Yıldız" ile ödüllendirilerek International Property Awards’a katılma hakkı kazandı.

Ali

Anadolu Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta konuyla ilgili yaptığı açıklamada: ‘"Geçtiğimiz yıl CityScape Global, bu yıl European Property Awards gibi dünyanın farklı bölgelerinde düzenlenen bu önemli yarışmalardan birçok ödül ile dönüyor olmak, hızla ve emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolun doğru bir yol olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Yıl sonunda Avrupa’yı temsil edecek projelerden biri olamaya hak kazanacağımıza ve dünya klasmanında bu başarıyı devam ettireceğimize inancım sonsuz. Bu yeni süreçte AND ile sadece şirketimizi değil, ülkemizi de temsil ediyor olamanın heyecanı ile birlikte mesuliyetini de bilerek yarışıyor olacağız.’’ dedi.

İstanbul Kozyatağı’nda, metronun hemen yanında ve ana ulaşım aksı E-5 üzerinde konumlanan AND, 74 bin metrekare inşaat alanı ve yaklaşık 36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip, deniz manzaralı katların da yer aldığı toplam 25 kattan oluşuyor. Her biri 4m yüksekliği ile ferah bir çalışma ortamı sunacak projede, aynı zamanda çift kat yüksekliğine sahip kat bahçeleri yani ‘AND Village’ ile projenin belli katlarında müstakil bir villa ortamı sunuluyor.

 

Reklam Goruntulenme Bolumu


DererOmay uluslararası ödüllerini artırıyor

DererOmay Mimarlık ise, Genel Energy Ofis projesi ile European Property Awards 2015'in "İç Mekan Ofis" kategorisinde “Yüksek Övgüye Değer” (Highly Commended) ödülüne layık görüldü. Londra'da düzenlenen törende ödül, DererOmay Mimarlık kurucuları Batu Derer ve Emre Omay'a takdim edildi.

Genel Energy ofis projesi

DererOmay Mimarlık geçtiğimiz Nisan ayında, Genel Energy Ofis projesi ile İtalya’da aldığı ödülle adından söz ettirmişti. Firma A’Design Award & Competition 2015 kapsamında “İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı” kategorisinde ödülle layık görülmüştü.

Manço Mimarlık tasarımı Akplaza İş Merkezi'ne "Yüksek Övgü"

Akplaza İş Merkezi de Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nin "Ofis Geliştirme – Türkiye" kategorisinde "Yüksek Övgüye Değer" (Highly Commended) ödülünü kazandı.

Akdağlar Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Akdağ’ın da hazır bulunduğu törende ödülü, Manço Mimarlık Yönetici Ortağı Ali Manço Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri Başkanı Stuart Shield ve Birleşik Krallık Lordlar Kamarası’ndan Earl of Caithness Malcolm Sinclair’den aldı.

Ödülün verilmesi ardından yapılan söyleşide Manço, projenin neden ödüle layık görüldüğünü, “Akplaza bulunduğu Piyalepaşa Bulvarı hattının kentsel dönüşümündeki en önemli kilometre taşlarından biri. Ayrıca sürdürülebilirlik anlamında kent merkezindeki terk edilmiş bir sanayi arsası üzerinde enerji ve su tasarrufu sağlayan bir yeşil bina olarak geliştirildi. Tüm bunların yanında üstün mimari tasarım niteliği ile de benzerleri arasında öne çıkan bir proje oldu.” sözleri ile ifade etti.

Akdağlar İnşaat tarafından geliştirilen ve Manço Mimarlık tarafından tasarlanan Akplaza İş Merkezi toplam 50.000m2 inşaat alanına sahip. BREEAM Yeşil Bina sertifikalı, A+ bir ofis yapısı olarak 2015 yılında tamamlanan yapı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bütünüyle kiralandı. Akplaza, sürmekte olan ofis alanları dekorasyon çalışmaları bitince uluslararası ödül sahibi bir kamu binası olarak İstanbul halkının hizmetinde olacak.

Villa projeleri Tasarımca'ya 2 ödül getirdi

Tasarımca Design Office ise, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde Sasalı Villa I ve Urla Villa projeleri ile "İç Mekan, Özel Konut Türkiye" kategorisinde "Yüksek Övgüye Değer" ödülüne değer bulundu.

2008 yılında Sasalı'da 550 m²'lik bir alana inşa edilen Sasalı Villa I projesinde minimalizmin etkisi ön planda tutuldu. Cephelerdeki açıklıklarla, gün ışığından maksimum seviyede yararlanmak hedeflendi ve bu doğrultuda galeri boşluğuna bir ışıklık yapıldı. Tüm mekanlarda kullanılan mobilyalar işlevsellik ön planda tutalarak kullanıcı isteğine uygun olarak tasarlandı ve üretildi.

2010 yılında Urla'da 600 m²'lik bir alana inşa edilen Urla Villa projesi, eşsiz deniz manzarasına odaklı tasarlandı. Seyir terası tasarlanan villada ahşap ön planda kullanıldı, tüm mekanlarda kullanışlılığa ve konfora önem verildi. Tasarlanan kış bahçesiyle güneş ışığının hakim olduğu bir alan yaratıldı ve böylece mekan daha sıcak bir atmosfere sahip oldu. Diğer Tasarımca projelernde olduğu gibi bu mekandaki tüm mobilyalar, kapılar ve mutfak da özel tasarım ürünü.

Sonraki sayfada: Türkiye'den ödüle değer bulunan proje ve firmaların listesi

European Property Awards (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri) 2015 programında Türkiye'den ödüle değer görülen projeler/firmalar, kategorilerine ve aldıkları ödüllere göre şöyle sıralanıyor:

MİMARLIK KATEGORİSİ


Çoklu Konut Türkiye: Adam Kule, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Çoklu Konut Türkiye: Dalga Kule, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Çoklu Konut Türkiye: ICONOVA, Sireci Acarsan Insaat ve Ticaret A.S. / "5 Yıldız"

Tekil Konut Türkiye: Elmener House - Villa Aqua, B-Design / "Yüksek Övgüye Değer"

Tekil Konut Türkiye: Kardelenköy Villa Projesi, SGB Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Tekil Konut Türkiye: Mara Villaları No4, No35 Mimarlık / "5 Yıldız"

Çok Katlı Ticari Yapı Türkiye: Koç Kuleleri, Korucuoğlu Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Çok Katlı Ticari Yapı Türkiye: My NewWork Ofis Projesi, Çamoğlu Mimarlık / "5 Yıldız"

Ticari Projelerde Peyzaj Tasarımı Türkiye: Istanbul Marin, Dap Yapı / "5 Yıldız"

Otel Mimarisi Kıbrıs: Kibris Hotel, iki design group / "Yüksek Övgüye Değer"

Otel Mimarisi Türkiye: Bodrum Boutique Hotel, Koray Yavuzer Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Otel Mimarisi Türkiye: Burgu Kuleler, Dap Yapı / "5 Yıldız"

Rekreasyon Alanı Mimarisi Türkiye: Bursa Kültür Park Tiyatrosu, iki design group / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanımlı Mimarlık Projesi Türkiye: Piyalepasa Istanbul, iki design group / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanımlı Mimarlık Projesi Türkiye: ICONOVA, Sireci Acarsan Insaat ve Ticaret A.S. / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanımlı Mimarlık Projesi Türkiye: İstanbul Finans Merkezi Projesi, Çamoğlu Mimarlık / "5 Yıldız"

Ofis Mimarisi Türkiye: Borsa Istanbul, iki design group / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis Mimarisi Türkiye: Vadistanbul Bulvar, iki design group / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis Mimarisi Türkiye: AND, Anadolu Gayrimenkul / "5 Yıldız"

Kamu Hizmeti Yapısı Türkiye: Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi, Design Partners International / "Yüksek Övgüye Değer"

Kamu Hizmeti Yapısı Türkiye: Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, NKY Mimarlık ve Mühendislik / "Yüksek Övgüye Değer"

Kamu Hizmeti Yapısı Türkiye: İpekiş Termal Kür Merkezi, Hasan Sözüneri Mimarlık / "5 Yıldız"

Çok Katlı Konut Mimarisi Türkiye: Kentplus Kadıköy, Çamoğlu Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Çok Katlı Konut Mimarisi Türkiye: ICONOVA, Sireci Acarsan Insaat ve Ticaret A.S. / "Yüksek Övgüye Değer"

Çok Katlı Konut Mimarisi Türkiye: Maslak Rezidans Kuleleri, iki design group / "5 Yıldız"

Perakende Mimarisi Türkiye: Dap Vadisi, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Perakende Mimarisi Türkiye: Van AVM, Global Investment Holdings / "Yüksek Övgüye Değer"

Perakende Mimarisi Türkiye: Vadistanbul Bulvar, iki design group / "5 Yıldız"

İÇ MEKAN KATEGORİSİ:

Otel İç Mekan Tasarımı Türkiye: Maxx Royal Kemer, GeoID / "Yüksek Övgüye Değer"

Otel İç Mekan Tasarımı Türkiye: Ramada Adana Hotel & Suites, Margo Interior and Product Design / "Yüksek Övgüye Değer"

Otel İç Mekan Tasarımı Türkiye: Dosso Dossi Downtown, B-Design / "5 Yıldız"

Daire İç Mekan Tasarımı Türkiye: Bosphorus Loft, Sia & Moore Architecture Interior Design / "Yüksek Övgüye Değer"

Daire İç Mekan Tasarımı Türkiye: Onaltidokuz Rezidansları Özel Konut, Tozun Interior Design Studio / "5 Yıldız"

Özel Konut İç Mekan Tasarımı Türkiye: Sasalı Villa I, Tasarımca Design Office / "Yüksek Övgüye Değer"

Özel Konut İç Mekan Tasarımı Türkiye: Urla Villa, Tasarımca Design Office / "Yüksek Övgüye Değer"

Özel Konut İç Mekan Tasarımı Türkiye: Kemer Country Özel Konut, Orkun Indere Interiors / "5 Yıldız"

Örnek Ev İç Mekan Tasarımı Türkiye: Novacity Rezidansları Örnek Ev Eskisehir, Tozun Interior Design Studio / "5 Yıldız"

Rekreasyon Alanı İç Mekan Tasarımı Türkiye: Deli by Setup, B-Design / "Yüksek Övgüye Değer"

Rekreasyon Alanı İç Mekan Tasarımı Türkiye: OT Cafe, CO Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis İç Mekanı Türkiye: Rönesans Tower Genel Müdürlüğü, Craft312 studio / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis İç Mekanı Türkiye: Genel Energy Ofisi, DererOmay Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis İç Mekanı Türkiye: HB Hukuk Bürosu, Koray Yavuzer Mimarlık / "5 Yıldız"

Kamu Hizmeti Yapısı İç Mekan Tasarımı Türkiye: Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi, Design Partners International / "Yüksek Övgüye Değer"

Kamu Hizmeti Yapısı İç Mekan Tasarımı Türkiye: Konforist Edu. Suites, Renda Helin Design & interiors / "5 Yıldız"

Perakende İç Mekanı Türkiye: Seba Gayrimenkul Satış Ofisi, Koray Yavuzer Mimarlık / "5 Yıldız"

GELİŞTİRME KATEGORİSİ:

Ticari Yüksek Bina Geliştirme Türkiye: APA Nef, Nef / "Yüksek Övgüye Değer"

Ticari Yüksek Bina Geliştirme Türkiye: AND, Anadolu Gayrimenkul / "5 Yıldız"

Ticari Renovasyon/Geliştirme Türkiye: AND, Anadolu Gayrimenkul / "Yüksek Övgüye Değer"

Geliştirici İnternet Sitesi Türkiye: www.nef.com.tr, Nef Gayrimenkul / "5 Yıldız"

Geliştirme Pazarlaması Türkiye: Akis REIT, AKBATI AVM / "Yüksek Övgüye Değer"

Geliştirme Pazarlaması Türkiye: Nef Merter 13, Nef / "Yüksek Övgüye Değer"

Endüstriyel Geliştirme Türkiye: PINAR Lojistik Merkezi, GAD Architecture / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanım Geliştirme Türkiye: Burgu Kuleler, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanım Geliştirme Türkiye: Istanbul Marin, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Karma Kullanım Geliştirme Türkiye: ICONOVA, Sireci Acarsan Insaat ve Ticaret A.S. / "5 Yıldız"

Ofis Geliştirme Türkiye: A Office, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis Geliştirme Türkiye: Akplaza İş Merkezi, Manço Mimarlık / "Yüksek Övgüye Değer"

Ofis Geliştirme Türkiye: AND, Anadolu Gayrimenkul / "5 Yıldız"

Kamu Hizmet Yapısı Geliştirme Türkiye: Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi, Sancaktepe Belediyesi / "Yüksek Övgüye Değer"

Kamu Hizmet Yapısı Geliştirme Türkiye: Yeni Belediye Binası, Sancaktepe Belediyesi / "Yüksek Övgüye Değer"

Kamu Hizmet Yapısı Geliştirme Türkiye: Konforist Edu. Suites, Renda Helin Design & interiors / "5 Yıldız"

Konut Geliştirme Türkiye: The Jacaranda Estate, Braemore Turkey / "Yüksek Övgüye Değer"

Konut Geliştirme Türkiye: Valle Lacus, KLK Yapi Gayrimenkul Gelistirme ve Yatirim A.S. / "Yüksek Övgüye Değer"

Konut Geliştirme Türkiye: Kundu Villaları, GAD Architecture / "5 Yıldız"

Yüksek Katlı Konut Geliştirme Türkiye: Vazo Kule, Dap Yapı / "Yüksek Övgüye Değer"

Yüksek Katlı Konut Geliştirme Türkiye: ICONOVA, Sireci Acarsan Insaat ve Ticaret A.S. / "Yüksek Övgüye Değer"
 
Yüksek Katlı Perakende Geliştirme Türkiye: Van AVM, Global Investment Holdings / "Yüksek Övgüye Değer"

Yüksek Katlı Perakende Geliştirme Türkiye: Primemall Sivas Park, Prime Development / "Yüksek Övgüye Değer"

GAYRİMENKUL KATEGORİSİ:

Emlak Danışmanlığı Türkiye: EVA Gayirmenkul Değerleme / "Yüksek Övgüye Değer"

Gayrimenkul Şirketi İnternet Sitesi Türkiye: www.spotblue.com, Spot Blue International Property Ltd / "5 Yıldız"

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.