Eurovision Aydınlatmasının Enerji Sistemi Schneider Electric’ten



57. Eurovision Şarkı Yarışması için Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de hızlı ve hummalı bir çalışmayla özel olarak inşa edilen Kristal Salon’un tüm dünyanın gözlerini kamaştıran görkemli aydınlatmasını çalıştıran, camla kaplı dış cephesiyle bir araya geldiğinde gerçek bir kristal etkisi yaratan enerji ve güç sistemleri alt yapısı, Schneider Electric tarafından sunulan çözümlerle hayata geçirildi.

Dış cephesi camla kaplı olan Kristal Salon, Eurovision mücadelesinin her iki eleme gecesi ve muhteşem finalinde, kıyısında bulunduğu Hazar Gölü ve Bayrak Meydanı’na yansıyan ışık seliyle de zihinlere kazındı. Eurovision performansları sırasında TV başındakilere de keyifli anlar yaşatmak üzere ekranlara yansıtılan Flame Towers, Hilton, Four Seasons, Bakü Port ve Bakü Port Residence ile Haydar Aliyev Kültür Merkezi, Bayrak Meydanı gibi Bakü’nün önemli yapılarının enerji ve güç sistemleri altyapısı yine Schneider Electric’in çözümleriyle sağlandı.

 

Mimarisiyle Bakü’ye yepyeni bir çehre kazandıran Kristal Salon’un, acil besleme sistemiyle birlikte tüm elektrik dağıtım gereçlerini kapsayan Schneider Electric teknik ekipman paketi (orta gerilim sistemi ve alçak gerilim ana dağıtım panoları ile birlikte sistemin back-up'ını ve temiz enerjiyi sağlayan ups sistemi) şunları içerdi;

* 2 X 5 MVA orta gerilim / alçak gerilim sistemi
* 1 X 10 MVA orta gerilim/ alçak gerilim sistemi
* 4 x 1200 kVA UPS sistemi (10 MVA sistemini desteklemek amacıyla)
* 2 x 400 kVA UPS sistemi (10 MVA sistemini desteklemek amacıyla)
* Devreye alma ve süpervizörlük hizmetleri