Ev Alan İngiliz Sayısı 2 Bine Ulaştı

Eşsiz koyları ve enfes doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en fazla turist çeken beldelerinden Fethiye'ye akın eden İngiliz turistler, hayran kaldıkları bu bölgeye yerleşmeye karar veriyorlar.

Bugüne kadar 2 bine yakın İngiliz, Fethiye'ye yerleşmiş bile.
Fethiye Otelciler Derneği (FODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiye'de yaklaşık 2 bin İngiliz vatandaşının yaşadığını söyleyerek, İngilizler'in, yerleşmek için özellikle Ölüdeniz'in Hisarönü ve Ovacık mahalleleri ile Fethiye merkez Çalış Plajı ve Üzümlü beldelerini tercih ettiklerini ifade etti. İngiliz'in Fethiye'ye yerleşmesinin endişe verici olmadığını, hatta bu durumun Avrupa Birliği yolundaki Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Torunoğulları, Türkiye'ye tatil yapmak amacıyla gelen İngiliz turistlerin Fethiye Ölüdeniz'i gördükten sonra buradan vazgeçemediğini ve konut alarak yerleşmeye karar verdiklerini belirtti. Torunoğulları, "Bunu da anlayışla karşılamak lazım. İngiltere yüzölçümü açısından Türkiye ile mukayese edilemeyecek derecede ufak bir ülke. İngiliz vatandaşları da Fethiye'nin güzellikleri karşısında buraya yerleşiyorlar. Yerleşmeseler bile İngiltere'ye döndüklerinde Fethiye'yi kendi arkadaşlarına tavsiye ediyorlar" dedi.

Fiyatlar yüzde 100 arttı
İngilizler'in Fethiye'ye gösterdikleri yoğun ilginin, emlak piyasasını da hareketlendirdiğine dikkat çeken Torunoğulları, konut fiyatlarının yüzde 100 arttığını ifade etti. Türk turistlerin emlak fiyatları ve hizmetlerdeki pahalılıktan olumsuz etkilendiklerini de belirten Torunoğulları, "Piyasadaki hareketliliği İngilizler belirliyor. Bir Türk vatandaşına oldukça pahalı gelen bir villa, İngiliz turist için oldukça cazip koşullara sahip olabiliyor. İngiliz turistlerin alım gücü yüksek olduğu için konut alımlarında öne geçmiş durumdalar" değerlendirmesini yaptı.