Ev Tekstilcisi Linens Halı da Satacak

Türkiye'nin önde gelen ev tekstil mağaza zincirlerinden Linens, halı işine giriyor. 9 ülkede 113 mağazası bulunan firma, önümüzdeki eylül ayından itibaren Linens markalı halı satacak.

Firma halı üretimini yerli ve yabancı firmalara yaptıracak. Mağazalarında havlu, nevresim, yatak örtüsü, perde, küçük ev aksesuarları ve dekoratif tekstil ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunan Linens, halıdan sonra uzun vadede mobilya işine de girmeyi düşünüyor. Firma Genel Müdürü Şule Zorlu, ev tekstilinin yanı sıra bütün ev dekorasyon ürünlerinde var olmak istediklerini, müşterilerin artık ev ihtiyaçlarının tamamını bir yerden almak istediklerini söyledi.

Aralık 1999'da kurulan Linens Mağazalar Zinciri'nin ilk beş yıllık performansını değerlendiren Şule Zorlu, ev tekstili perakendeciliğindeki geleneksel kalıpları kırarak, modern mağazacılık anlayışı getirdiklerini söyledi. Sektörün Linens'le birlikte yeni bir ivme yakaladığını ifade eden Zorlu, son beş yılda tüketici alışkanlıklarında büyük değişim yaşandığını dile getirdi. 2000 yılına kadar perde değiştirme sıklığının dokuz yılda bir olduğunu anlatan Şule Zorlu, söz konusu rakamın altı yıla indiğine dikkat çekti. Söz konusu değişim sıklığı diğer ürünlere de yansıdı. Buna göre ev hanımları havluyu bir, nevresimi iki, yatak örtüsünü 3, küçük ev aksesuarlarını iki, dekoratif tekstili ise iki yılda bir değiştiriyor.

Şule Zorlu, Linens mağazalarından sadece dördünün kendilerinin, diğerlerinin ise franchise olduğunu söyledi. Büyümede franchise modelini tercih ettiklerini vurgulayan Zorlu, yeni franchise ile mağaza sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Firmanın yurtdışında yeni mağaza açılacak yerler arasında öncelikle İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Afrika ülkeleri yer alıyor. Şule Zorlu, Karayip Adaları'ndan bile mağaza talepleri geldiğini kaydediyor. Karayipler'in San Martin Adası'nda mağaza açmak için görüşmeler sürüyor. Yurtiçinde 43 il ve yurtdışında da Kuzey Kıbrıs, Kazakistan, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya, Azerbaycan, Makedonya ve Arnavutluk olmak üzere 8 ülkede toplam 113 mağazası olan firma, yıl sonuna kadar mağaza sayısını 135'e çıkarmayı hedefliyor. Firmanın 2006 yılı hedefi ise 200. Yatırımcısından franchise giriş bedeli ve reklam katılım payı talep etmeyen Linens önümüzdeki yıldan itibaren giriş bedeli ve reklam katılım payı isteyecek. Herhangi bir girişimcinin Linens mağazası açabilmesi için ana cadde veya alışveriş merkezlerinin birinde 200 metrekarelik mağazası olması ve 70-75 bin dolarlık yatırım yapması gerekiyor.