EVA’dan Gayrimenkul Değerleme Eğitimleri



Günümüzde sadece konut sayısı artmıyor, onunla birlikte yeni meslek alanları doğuyor, farklı uzmanlık alanları gelişiyor. İşte bunlardan biri de son dönemlerde en gözde mesleklerden biri haline gelen gayrimenkul değerleme uzmanlığı. Bu alanda eğitim veren isimlerin arasına EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık da katıldı. Eva Gayrimenkul Değerleme  Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı açıklamada,  bu yöndemortgage eğitim sistemi kurduklarını bildirdi.

Yazıcı, şöyle konuştu: “Mortgage Kanunu’nun kabulü ile sisteminin sağlıklı işleyebilmesi için önemli unsurlardan biri olarak tanımlanan,  aralık ayında da yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile birlik haline gelmesi öngörülen  ‘gayrimenkul değerleme uzmanlığı’ meslek olarak hızla gelişiyor. Son 9 yılda Sermaye Piyasası Kurulu’nun yaptığı düzenlemelerle gelişen değerleme sektörü,  işsizliğin hızla büyüdüğü Türkiye’de üniversite mezunları için ‘değerleme uzmanlığı” adı altında hızla gelişen bir iş kolu olacak.”

İlk ders şubat ayında başlıyor

Yazıcı,  bu alandaki kaliteli eleman ihtiyacını karşılamak ve özellikle uygulamaya yönelik yeni personel yetiştirmek amacı ile mesleki eğitim derslerinden ilki olan  ‘gayrimenkul değerleme temel eğitim dersleri’nin şubat ayında İstanbul’da açılacağını söyledi. Değerleme tekniklerinin anlatılıp uygulamalı değerleme örneklerinin çözüleceği eğitim hakkında Yazıcı, şöyle konuştu:

“Eğitim seminerlerinde değerleme ve değerleme teknikleri, kat mülkiyeti kat irtifakı kurulmuş mülklerin ve arsaların değer takdirlerinin nasıl yapıldığı, mülkiyet ve tapu sicili düzenlenmelerinde haklar, değerlemeye baz olan yasal belgeleri inceleme teknikleri ve imarla ilgili temel bilgiler anlatılacak.”

Yazıcı, eğitim seminerlerinin kendisinin yanı sıra Dr. Erdal Köktürk ve Özhan Yurtseven tarafından verileceğini söyledi.