Eymir ODTÜ'nün Kalsın



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ODTÜ’ye ait Eymir Gölü’nden arazi isteğine bir itiraz da Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan’dan geldi. Ömercan, Ankara Büyükşehir Belediyesi imara açtığı bölgelerde yapılaşmanın da önünü açıyor. Bu konuda bizim de endişemiz var" dedi.

Ömercan Eymir Gölü ve çevresinin ODTÜ’nün kontrolünde kalmasını istediklerini söyledi. Ömercan, Eymir Gölü ve çevresi ile Ahlatlıbel mevkisinin 40 yıl önce ODTÜ tarafından ağaçlandırılarak bölgedeki yapılaşmanın önüne geçildiğini ve Ankara’nın nefes alınabilecek bir dinlenme alanına dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Eymir Gölü’ne bugüne kadar ODTÜ tarafından sahip çıkılmış, çevresi 40 yıl önce ağaçlandırılmış. Gölbaşı’nın girişi olan Ahlatlıbel mevkisi de ağaçlandırılarak adeta bir yeşil kuşak haline dönüştürülmüştür. Eymir’in nasıl kullanılacağı konusunda söz yine ODTÜ yönetiminde olmalıdır. Ankara Büyükşehir Belediyesi imara açtığı bölgelerde yapılaşmanın da önünü açıyor. Bu konuda bizim de endişemiz var."