Eymir'e Yapılaşma Tehdidi!



Mimarlar, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 24 Ekim 2014 tarihinde askıya çıkan ÇED (çevresel etki değerlendirme) raporu ile ortaya çıkan durumun endişe verici olduğunu söyleyerek, "Eymir yapılaşma tehditi altındadır" dedi.

Nefes koridorlarımız tıkanıyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Eymir gölüne 150 metre uzaklıkta diplomatik otel yapma izni verilirse bu Eymir gölünün ve ormanının sonunun başlangıcı olur. Eymir Gölü ve çevresine yönelik Büyükşehir Belediyesinin gözü olduğunu her zaman söylemiştik. ODTÜ planı onaylanırken, bu alana  bir kez daha dikkat çekmiştik. Plan okumak aynı zamanda geleceği okumaktır. Eymir'in yapılaşmaya açılması çok yakındır.Büyükşehir ODTÜ projesindeki DOP'u nereden isteyecek, elbette ki rant getirecek alanlardan, ya Eskişehir yolu paralelindeki ODTÜ arazisinden yada Eymir Gölü'nden.Bu diplomatik otel bu hesapların turnosoludur" dedi.

Yapılaşma terörü kabul edilemez

Candan, 1. etapta ağaçlandırılacak alan olan, özel çevre koruma alanı içerisinde kalan 29196 ada 1 parsele ait alanda, yapılması planlanan diplomatik otelin avan projelerinin, Çevre Şehircilik İl müdürlüğü tarafından onaylandığını, ruhsat aşamasında olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Candan "Diplomatik otelle birlikte Eymir Gölü'nün Oran girişi güvenlik nedeni ile halka kapanır ve giderek Eymir Gölü ve çevresi  yapılaşma tehditi ile karşı karşıya kalır. Kentlilerin nefes alanlarına vadilerimize yönelik bu yapılaşma terörü kabul edilemez. Ruhsat iptali için yargıya başvuracağız. Nefes koridorlarımız tıkanıyor" dedi.