Eyüp Turistlerin Yeni Gözdesi



Her yıl 6 milyon kişiyi ağırlayan Eyüp, turistlerin ilk uğradığı tarihi yerlerin başında geliyor. Sadece Pierre Loti'yi yılda 250 bin turist ziyaret ediyor

Türbe ve camilerin yoğunlukta olduğu ilçede tarihi eserlerin restorasyon çalışması devanı ediyor, ilçeyi ziyaret etmek isteyenlerin daha rahat gezebilmesi için Eyüpsultan Camii ve çevresindeki 36 bin metrekarelik alan trafiğe kapatıldı. Genellikle Fransız turistlerin tercih ettiği Pierre Loti civarındaki 22 bin metrekarelik alan da kamulaştırıldı. Eyüpsultan Camii ile Pierre Loti arasında yapılması düşünülen teleferik, Ekim'den itibaren tarihi mekanı daha da canlandıracak.

Yeni müze açılacak

Ziyaretçiler bu teleferikle Haliç'i izleyerek tepeye ulaşabilecekler, eskiden mezar yeri olarak tercih edilen Eyüp, şimdi yaşayanların da gözdesi konumunda. Bir zamanlar oyuncakçılarıyla ünlü olan ilçede Türkiye'nin İlk Oyuncak Müzesi'nin kurulması için de çalışmalara başlandı. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı) ve Tarih Vakfı ile anlaşan ilçe belediyesi, tüm masrafları UNESCO tarafından karşılanacak müzenin 3 ay içinde bitirileceğini açıkladı.