F. Fethi Hinginar / Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi | Türk Ytong Sanayi A.Ş.



1946 yılında İstanbul’da doğan Hinginar, Sultanahmet Ticaret Lisesi’nin ardından İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1970-79 yılları arasında Türk Philips Tic.A.Ş.’de değişik kademelerde görev aldı. 2004 yılına kadar Türk Ytong’da Genel Müdür olarak görev yaptı. Halen Türk Ytong’da Yönetim Kurulu Murahhas üyesi olan Hinginar, Gaziantep Ytong A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve Evren Zincir A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini de yürütüyor.

Milli Prodüktivite Merkezi tarafından 1993 yılının başarılı altı işadamından biri seçilen F. Fethi Hinginar, 1997 yılında da “Genç Yönetici ve İşadamları Derneği” (GYİAD) tarafından belirlenen “Türkiye’nin En İyi 50 Yöneticisi” listesinde yer aldı.

Hinginar, Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Başkanı, Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği (EAACA) Yönetim Kurulu üyesi, Türkiye Toprak, Seramik, Çimento ve Cam Sanayi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Finans Kulüp Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak yer alıyor.

Konu Başlıkları Burada Görünecek