F1’in Patronu: Şüphe Yok, İş Zamanında Biter



İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yeni Başkanı Murat Yalçıntaş ile görüşen Formula 1’in (F1) patronu Bernie Ecclestone, ‘İstanbul Grand Prix’sinin zamanında ve en güzel bir organizasyonla yapılacağından hiçbir şüphem yok’ dedi.

İTO’dan yapılan açıklamaya göre, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet, hafta sonunda Almanya’nın Nürburgring Pisti’nde gerçekleştirilen Formula 1 Avrupa Grand Prix yarışlarını izledi ve Formula 1’in patronu Bernie A. Ecclestone ile görüştü. İTO Başkanı Yalçıntaş’ın görüştüğü Ecclestone, İstanbul Yarış Pisti ile ilgili hazırlıklardan son derece memnun olduğunu belirterek, İstanbul Pisti’nin dünyanın en iyi pistlerinden biri olacağı konusundaki görüşünü koruduğunu kaydetti. Ecclestone’un, ‘İstanbul Grand Prix’sinin zamanında ve en güzel bir organizasyonla yapılacağından hiçbir şüphem yok’ dediği kaydedildi.

İTO ve Formula İstanbul Yatırım A.Ş.’nin (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, Ecclestone’u İstanbul’a davet etti. Yapılan incelemeler hakkında bilgi veren Yalçıntaş, Formula 1 organizasyonu konusunda zaten bir eksikleri bulunmadığını, ancak Almanya’daki yarış sırasındaki inceleme ve temasların kendilerine güç verdiğini kaydetti. Özellikle, Ecclestone’un, İstanbul pisti ve organizasyonu konusundaki övücü sözlerinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Yalçıntaş, ‘19-21 Ağustos tarihleri arasında dünyanın gözü İstanbul’da olacak.’