Faciaya Kıl Payı



Bostancı'da zemin etüdü olmadan kazı yapan sondaj makinesi ana doğalgaz borusunu deldi. Bir saat boyunca havaya gaz karıştı. Paniğe kapılan çevre sakinleri ev ve işyerlerini boşalttı.
Bostancı'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin altgeçit çalışmasını zemin etüdü olmadan yapmaya kalkan taşeron müteahhit firmaya ait sondaj makinesi az daha bir faciaya yol açıyordu.
Sondaj makinesinin deldiği doğalgaz borusundan yaklaşık bir saat boyunca havaya gaz karışırken, paniğe kapılarak bölgeyi terk eden vatandaşlar inşaat firmasından şikâyetçi oldu.

Basınçlı gaz hızla boşaldı

Bağdat Caddesi Nokta mevkii üzerindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin altgeçit inşaatında dün öğle saatlerinde zemin araştırması yapılmadan sondaj çalışmasına geçildi.
Taşeron inşaat firmasına ait asfalt delgeç aletinin sondaj yaptığı sırada doğalgaz ana borularından birisi delinirken, basınçlı gaz hızla boşalmaya başladı.
Delinmenin ardından paniğe kapılan çevre sakinleri, ev ve işyerlerini terk ederek bölgeden uzaklaştılar. İhbar üzerine bölgeye gelen İGDAŞ ekipleri olaydan bir saat sonra doğalgazı kesebildi.

Daha önce de delinmişti

Dört ay önce aynı bölgede yapılan bir başka kazı sırasında da doğalgaz ana borusunun delindiğini öne süren vatandaşlar, "İşimiz Allah'a kaldı. Kazıyı yapan müteahhit firmaya doğalgaz ana borusunun alttan geçtiğini, İGDAŞ yetkililerinden bilgi almaları gerektiğini defalarca söyledik. Ancak bizim isyanımızı ciddiye almadılar. Sonuç ortada" diye konuştular.

Açıklamalar kafa karıştırdı

Olay yerindeki İGDAŞ görevlileri büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü belirterek, doğalgazın alev alması halinde Bostancı ile Küçükyalı semtinin haritadan silinebileceğini öne sürdüler. İGDAŞ'tan üst düzey bir yetkili ise Milliyet'e yaptığı açıklamada basınçla havaya karışan doğalgazın alev alması halinde büyük bir patlamanın meydana gelmeyeceğini, olay yerindeki görevlilerin basına yanlış bilgi verdiğini söylediler.