Farklıyı Seçmek İsteyenler İçin Yeni Bir Yaşam Alanı



Dumankaya İnşaat, yaşamında farklı seçimler yapmak isteyenler için tasarladığı yeni yaşam alanı Dumankaya Minimal’in tanıtımını 25 Ağustos 2008 tarihinde Sultanahmet Four Season’da yaptı. Tanıtıma Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Uğur Dumankaya ve Ali Dumankaya ile Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador’un yanı sıra projenin mimari Bünyamin Derman da katıldı.

Farklılaşan bir yaşam alanı

Dumankaya Minimal, panaromik manzarası, mimarisindeki yalınlık, sade detayları, beklenmedik noktalardaki bahçeleri,  ferah daireleri, çeşitli sosyal alanları ve kolay ulaşımı ile farklılaşan bir proje. Sade ve güçlü bir mimarisiyle dikkat çeken Minimal, mimarı Bünyamin Derman’ın deyimiyle: "Şehrin hızlı akışı içinde ama bu yaşantının dışında hayatın yaşanacağı özel bir alan, insanların yeşilin içinde, ayakları toprağa değerek nefes aldıkları bir yer."

Toplantıda, projenin yaratım aşamasında yeni modern kavramından ilham aldığını anlatan Derman, "Dumankaya Minimal, ortaya koyduğu yaşantı tanımı, ölçeği, mekânsal ve kütlesel kurgusu ile işlevsel ev kavramının gerçek anlamda içini dolduran bir proje olarak ön plana çıkıyor. Zamana direnen, insanların her daim beğendikleri vazgeçemedikleri şeyler vardır; Dumankaya Minimal de modası hiç geçmeyecek bir tasarım olarak vazgeçilmez olmaya aday bir projedir. Dumankaya Minimal’in planlamasındaki esneklik, yatayda ve düşeyde farklı plan tiplerinin çözümü, ev sahipleri için seçenekleri arttırırken konutların mimarisini de birbirinden farklılaştırıyor. Konut içlerindeki serbest mekân kurgusu, zaman içindeki değişiklik taleplerine de karşılık verebilecek niteliktedir" dedi.

Farklılaşan özellikler

Dumankaya Pazarlama ve Satış Direktörü Ufuk Kayador ise konuşmasında Dumankaya Minimal projesinin doğaya ve insana saygılı kimliği ve özgün mimarisiyle Kurtköy-Pendik bölgesinde fark yaratacak, her detayı özenle tasarlanmış özgün bir proje olduğunu söyledi. Kayador, Minimal’in kapanmayan manzarası, evlerin içindeki bahçeleri, az katlı ve insanları ışıkla buluşturan mimarisi ile farklılaştığını söyledi. Kayador, ayrıca Minimal’in Kurtköy’de bölgeye hakim bir yamaçta toplam 19 bin metrekarelik bir arazide inşa edildiğini, vadiye ve Sabiha Gökçen Havalimanına bakan bahçeli, teraslı ve manzarası hiç bir zaman kesilmeyecek 149 özel daireden oluştuğunu ve konutlar arası geçişi sağlayan yarı örtülü sokaklar, ara mekânlar, geçitlerin ise bugünün yapılarında unutulan ayrıntılar olarak Minimal’de bir arada bulunduğuna da dikkat çekti.

Yeşilin hakim olacağı Minimal’de dairelerin en önemli özelliği, büyük bölümünün bahçeli ya da teraslı olması. 2 ya da 4 katlı bloklardan oluşan projede yer alan stüdyo dairelerde ise kış bahçeleri bulunuyor. Her daire için yeterli sayıda açık ve kapalı otoparkların düşünüldüğü Dumankaya Minimal’in sunduğu zengin sosyal donatılar arasında açık yüzme havuzu, cafe, fitness center, SPA, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları, göletler ve çok amaçlı spor sahası bulunuyor.

Estetik ve işlevselliğin iç içe geçtiği Dumankaya Minimal’de 1+1’den (47m2)  3+1’e (115m2) farklı büyüklükte daire seçeneği 101.000 YTL ile 250.000 YTL arasındaki fiyatlarla sunuluyor.