Farshid Moussavi İstanbul'da




Uluslararası mimarlık alanının en önemli ödüllerinden biri olarak benimsenen Ağa Han Mimarlık Ödülü İstanbul’da bir mimarlık semineri düzenliyor. Seminer kapsamında Mimar Farshid Moussavi bir konferans verecek. Etkinliğin İstanbul organizasyonunu World Architecture Community üstleniyor.  Seminere Aga Khan’ın oğlu Prens Hussain Aga Khan ve eşi Prenses Khaliya Aga Khan da katılacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek Seminer, Santral İstanbul’da 12-13 Ocak 2009 tarihleri arasında “İş Yerlerinin Dönüşümü” başlığıyla yapılacak.

Yerli ve yabancı pek çok önemli mimar, akademisyen ve mimarlık yazar/eleştirmeninin katılacağı Seminerin, İslam ülkelerindeki endüstriyel mimari örneklerinin evrimini tarif ederek kapsamlı ve titiz incelenmesi için bir tartışmanın geliştirilmesine yönelik genel çerçeve ve başlangıç noktası olması amaçlanıyor. Seminer’de aynı zamanda, İslam ülkelerinde sanayileşmede cerayan eden yeni dalgayla hissedilen çeşitli fırsat ve yeni koşullar incelenecek, endüstriyel mimari alanındaki çalışmaların bir bakıma işvereni olan sanayiciler de yer alacak ve sahip oldukları yapılarla ilgili talep edebilecekleri işlevsel, görsel ve sembolik mesajları konu alan vizyon ve görüşlerini de aktarmaları planlanıyor. Etkinlik böylelikle, İslam ülkelerindeki endüstriyel mimari hakkında akademik, profesyonel ve işveren perspektifleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Seminer programı kapsamında, Mimar/Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden’in Türkiye’deki endüstriyel mimari örneklerinden hazırlayacağı fotoğraf sunumu ve İZ TV’nin bu etkinlik için  hazırladığı özel bir film de yer alacak.

Seminerin katılımcı ve yöneticilerinden biri olan, İngiltere’de yerleşik Foreign Office Architects ortaklarından ünlü Mimar Farshid Moussavi uygulamaları ve düşüncelerini aktaracağı bir konferans ise Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Konferans Salonu'nda 13 Ocak 2009 günü saat 19:00’da yer alacak.
 
Katılım için lütfen tıklayınız.