FED Yetkilileri Faiz Artırımı için Kapıyı Açık Bıraktı



St. Louis FED Başkanı James Bullard, San Francisco FED Başkanı John Williams, Dallas FED Başkanı Robert Kaplan ve Atlanta FED Başkanı Dennis Lockhart, Perşembe günü yaptıkları açıklamalarda FED politikasının verilere dayalı olacağını ve 14-15 Haziran'da gerçekleşecek FOMC toplantısında artırımın gündemde olabileceğini belirttiler.

Bloomberght'nin haberine göre, bu sene FOMC'de oy kullanma hakkına sahip olan Bullard, "Haziran toplantısı hakkındaki görüşüm bu toplantının canlı bir toplantı olacak ve Mart'a göre elimizde bir çok yeni veri bulunacak. Bu noktada elimizdeki seçeneklerin ucu açık" dedi.

Politika yapıcılar ekonomik göstergelerin yeni bir faiz artırımı için yeterli olup olmadığına karar verecek. Başka bir deyişle FED yetkilileri, yurtdışında zayıflayan büyümenin ABD istihdamı ve enflasyonu üzerinde azaltıcı bir etki gösterip göstermediğini izlerken faiz artırımı adımı atmayı erteleyip ertelememe kararını vermek durumunda olacak.

FOMC geçtiğimiz hafta politika faizi aralığını 0.25 ila 0.50 arasında tutarak 9 yıl aranın ardından faiz artırdığı 16 Aralık'taki toplantısından sonra üstüste 5. toplantıda da politika faizinde bir değişiklik yapmamıştı.

Reklam Goruntulenme Bolumu