Fenerbahçe Arazisi Danıştaylık Oldu



Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, İstanbul Kadıköy’de TCDD’ye ait Fenerbahçe Eğitim Kampı’nın bulunduğu arazinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun (ÖYK) 30 Nisan tarihli kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Kararın kendilerini mağdur ettiğini savunan sendika konuya dair dün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Davaya konu taşınmaz, TCDD çalışanlarının eğitim ve dinlenmelerine tahsis edilmiş bir kamptır. Taşınmazın satış yoluyla özelleştirilmesi, sendika üyelerinin menfaatlerini ihlal edecektir. Söz konusu taşınmazın sit alanı içerisinde olup olmadığı belirlenmelidir. Tesis, devletin sırtında bir yük teşkil etmediğinden, giderlerinin azaltılması için gayrimenkulün satış suretiyle özelleştirilmesi, ekonomide verimlilik ve kamu giderlerinde azalmayı sağlamayacaktır.”

Dilekçede, davaya konu gayrimenkulün satışına izin verilmesinin şehrin yapılaşmasına, yaşanabilir olmaktan çıkmasına ve nadir kalan doğal güzelliklerin yok olmasına neden olacağı için özelleştirme ve satışa ilişkin kararda kamu yararı ilkesinin ihlal edildiği iddia edildi.