Fenerbahçe 'Tadilat' Şampiyonu



Ataşehir'deki 58 dönümlük araziyi, spor salonu yapmak için 30 yıllığına yıllık 305 bin lira kira bedeli karşılığında tahsis ettiren Kulüp, hemen ardından, imar planlarında spor tesisi alanı olarak yer alan araziye, kültürel ve sosyal tesis yapmak için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. Büyükşehir Belediyesi, TOKİ'nin de muaffakatnamesini alarak planı onayladı. Böylece, yaklaşık 45 bin metrekare inşaat hakkı elde edildi. Kulüp daha sonra, 2009'un bitimine üç gün kala, tahsisli arazinin tapusunu almak için tek başına ihaleye girerek araziyi 58.2 milyon liraya satın aldı.

Fenerbahçe, geçtiğimiz aylarda bir kez daha Büyükşehir'in kapısını çalarak, bir plan tadilatı daha istedi. Teklifte, arazinin planlarına otel ve konut alanı eklenmesi talep edildi. Ayrıca, eski plana göre 45 bin metrekare inşaat yapılabilecek araziye 2.07 emsal talebinde bulunan kulüp, planın kabulü halinde ekstradan 155 bin metrekarelik inşaat hakkı elde edecek. Teklifin meclisten geçmesi durumunda, kulübe yaklaşık 1 milyar dolarlık bir 'katkı' sağlanmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilen "Finans Merkezi" projesi için yürütmeyi durdurma kararı aldıran Mimarlar Odası ise yeni plan ve teklifler için de yargıya gitmeye hazırlanıyor. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu kulüplere değil, yeşil alanların yok edilmesine karşı olduklarını vurgulayarak, "Bölgeye ciddi bir yoğunluk getiren projeyle ilgili yeniden yargıya gideceğiz" dedi.