Fenerbahçe Üniversitesi'ne Tahsis Edildi



DHA'nın haberine göre, Silivri Belediyesi'nde Başkan Özcan Işıklar tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu, As Başkan Şekip Mosturoğlu, Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün yanı sıra Vedat Olcay, Tamer Yelkovan, Fikret Çetinkaya katıldı.

Üniversite 5 fakülte 3 enstitü ile eğitim verecek

Silivri Belediye tarafından Fenerbahçe'ye Selimpaşa'da bulunan ek hizmet binalarının yanında 3 tarihi konak 30 yıllığına tahsis edildi. Üniversitenin 2018 yılına en az bir fakülte ile eğitime açılması hedefleniyor. Fenerbahçe Üniversitesi; Spor Bilimleri Fakültesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi; Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; İletişim Fakültesi; Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

Silivri belediye başkanı ışıklar: 'fenerbahçe silivri'ye değer katacak'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Fenerbahçe Üniversitesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçti. Kanun TBMM'de oylandıktan hemen sonra meclis oturumunu yöneten Akif Hamzaçebi beni arayarak, bu kanunun meclise gelmesi ve kabulünün bizim talebimiz ve takibimizle olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Silivri'ye değer katacak buna inanıyoruz. Fenerbahçe'nin burada branşlaşacağı alanlarda bizim çalışmalarımız ile inevasyon merkezi haline gelecektir' dedi.

Mahmut uslu: 'cumhuriyetine inanan insanların yetiştirilmesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz'

Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Genel Sekreteri Mahmut Uslu konuşmasına Başkan Aziz Yıldırım'ın rahatsızlığından dolayı gelemediğini belirterek, ' Başkan Fenerbahçe Üniversitesi'ni camiaya söz vermişti. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM ile bize inananlara teşekkür etmek istiyorum. Bayağı emek verildi ve sonunca üniversite kuruldu. Özellikle Silivri Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Türkiye'nin bulunduğu ortamda 15 Temmuz'da da görülebildiği gibi cumhuriyetine inanan ve önemli insanların yetiştirilmesine Fenerbahçe olarak katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Türkiye'nin eğitim ve spor açığı var. Fenerbahçe Üniversitesi'nde yetişen çocuklar buradan koşarak bizleri daha iyi yerlere getirir buna inanıyorum.İnşallah hayırlara vesile olur' diye konuştu.