Ferdi Tayfur Konut Yapacak



Sanatçı Ferdi Tayfur, memleketi Adana'da, “gelin-kaynana kavgaları yüzünden yuvalar dağılmasın” düşüncesiyle yola çıkarak, sadece yaşlı çiftlere yönelik projelendirilecek 50-55 metrekarelik konut yapma hazırlığı içinde olduğunu bildirdi. Tayfur, tüm geliri “Kimse Yok Mu Derneği”ne bağışlanan “İftihar Abidemiz Efendimiz” albümünde yer alması nedeniyle dernek tarafından yaptırılan “Ferdi Tayfur Eğitim Merkezi'nin açılışı nedeniyle geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticarette kaybetmeyenin kazanmayı da öğrenemeyeceğini söyledi.

Ferdi Tayfur, kurduğu Ferdi Tayfur İnşaat Limited Şirketi ile yıllar önce adım attığı sektörde dolandırıldığını, bir dönem için faaliyetlerine ara verdiğini, ancak, bunun kendisini hedeflerinden alıkoymadığını, aksine başarılı olmak için kamçıladığını bildirdi.

Ticaretin kurallarına dikkati çeken Tayfur, şunları söyledi:

“İşadamı olacaksan hesap bileceksin, çok iyi muhasebecin, çok iyi avukatın olacak, o zaman kalkınırsın. Bir de dürüst olacaksın. Batsan, iflas etsen bile kahraman gibi duracaksın ki piyasadaki hatırın kırılmasın. Zengin olursun, fakirlikten zenginliğe gelirsin, 40 sene fakirliğin silinmez. Adam iflas ediyor, intikamını çevresinden alıyor, çarpmaya başlıyor, daha da batıyor.”

Yeni proje

Daha önce Adana'da, yaptığı konutları kısa sürede satılan Ferdi Tayfur, bu sektörün karlı bir yatırım olduğunu, ancak, art niyetlilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

Tayfur, Adana'daki yeni konut projesi ile bizzat kendisinin ilgileneceğini belirterek, “Ben bunu kendi zihnimde tutuyordum. Ancak, artık duyan duysun. Ama kopya etmesinler, kimse çalmasın. Sadece yaşlılara, yaşlı çiftlere özel 50-55 metre karelik konutlar yapmaya planlıyorum. Bu projemi yaşama geçireceğim” dedi.

Adana gibi göçün yoğun olduğu kentlerde hala çekirdek ailenin yaygınlaşmadığına dikkati çeken Tayfur, evlenen erkek çocukların aileleriyle oturmaya sürdürdüğünü, bu durumda da sık sık gelin-kaynana kavgaları yaşandığını, hatta evliliklere son verildiğini ifade etti.

“Gelin ve kaynana kavgaları yüzünden yuvalar yıkılmasın” istediğini belirten Tayfur, “Bu yüzden yapacağım konutları sembolik fiyatlarla satacağım. Kimin annesiyle karısı geçinemiyorsa gelip benden daire alacak. Son derece de lüks yapacağım. Konutları satacağım kişilerde seçici davranacağım. Böylelikle de kimse kimseyi rahatsız etmeyecek” şeklinde konuştu.

Adana'daki bölgesel bir televizyon kanalındaki yüzde 10 ortaklığının sürdüğüne de dikkati çeken Tayfur, “Memleketimden bugüne kadar hiç kopmadım, bundan sonra da kopmam. Yatırımlarımda önceliğim hep Adana olacak. Birkaç kişiye bile istihdam sağlamak beni sevindirir, özellikle de istihdam sağladığım kişiler hemşehrilerim olursa” dedi.

Tayfur, bu proje için yaklaşık 3 bin metre karelik arsanın hazır olduğunu sözlerine ekledi.