Ferrari Fabrikasında Güneş Enerjisine Geçildi



İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilenebilir kaynaklar yatırımının bir parçası olarak, Maranello'daki fabrikanın ihtiyacı olan elektrik enerjisini güneş ışığıyla elde etmesini sağlayan fotovoltaik sistemini devreye soktuğu bildirildi. Ferrari'den yapılan açıklamada, 2001'den bu yana çevresel sürdürülebilirlik konusunda etkin çalışmalar yapan Ferrari'nin, üretim faaliyetlerinin çevreye verdiği etkiyi azaltmak amacıyla yeni bir sistemi uygulamaya aldığı belirtildi.

Açıklamada, güneş pilleri sayesinde güneş ışığıyla elektrik enerjisi üretme imkanı sağlayan ve bin 75 adet panelden oluşan yeni fotovoltaik sisteminin, Ferrari'nin Maranello'daki fabrikasının İtalya ulusal elektrik şebekesinden yıllık olarak aldığı elektrikten 210 bin kilovat saat tasarruf etmesini sağlayacağı ifade edildi.

Bu yılın ortasında devreye girecek olan ısıtma ve soğutma sistemleriyle birlikte fabrikanın üretim işlemleri esnasında oluşan karbondioksit emisyonunun yüzde 30'a varacak oranda azaltılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo tarafından başlatılan çevre koruma yatırımları kapsamında Maranello'daki fabrikanın sınırları dahilinde 165 bin metrekarelik yeşil alan oluşturulduğu bildirildi.