Ferruh Gülhan: Sektörünün Canlanması için KDV İndirimi Gerekli



Uluslararası Yapı 2009 İstanbul Fuarı’nın açılışında, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde uygulanan KDV indiriminin inşaat malzemeleri sektöründe de uygulanması gerektiğini söyleyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın sözlerine Kalekim Genel Müdür Yardımcısı Ferruh Gülhan da katıldığını belirtti. Türkiye’deki lokomotif sektörler arasında ön sıralarda yer alan inşaat sektörünün hareketlenmesi için KDV indiriminin gerekli olduğunu söyleyen Gülhan, “İnşaat iş dünyasını canlandıran sektörlerin başında ye alıyor. Bu yüzden KDV indirimi oldukça önemli ve bunu da hükümetin göz önüne almasını bekliyoruz” dedi.

KDV indiriminin inşaatta yaratacağı canlanma ile birlikte pek çok sektörü de hareketlendireceğini ifade eden Gülhan, KDV indiriminin istihdamı da artırarak kriz ortamında güven yaratacağını vurguladı. Uygun şartlarda kredi verilmesinin önemine de değinen Gülhan, “Hükümetin alacağı tedbirlerle inşaat sektörü yeni bir ivme kazanacak” dedi.

Kalekim, 6-10 Mayıs 2009 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Yapı 2009 İstanbul Fuarı’nda Kalekim, Kaleterasit, Kalecolor ve Mavi Kale markalarıyla yer alıyor. Kalekim, Technofull, NanoLight, Epotech+, FugaSim, Antiasit, İzoLatex Plus, İzo-Blok 2K, Elastikor, İzoPur, İzoPur Trans, İzoLine Membran, KalekimTozumaz çözümleri ile profesyonellerin dikkatini çekerken Kalecolor ve Kaleterasit ürünlerinden Kalia, Protekta ve Camsıva beğeni topluyor. 

Standlarıyla ilgi topluyor

Kalekim, fuarda standlarıyla da oldukça ilgi çekiyor. 'Yapıda Tek Adres' teması ile oluşturulan Kalekim standının neo dinamik yapısı ve tamamıyla Kalekim ürün gamından seçilmiş ürünlerle hazırlanması, Kalekim’in hem geleceğin mekanlarına uyum sağlayabildiğini hem de bu mekanların tek adreste yapılandırılabildiğini ziyaretçilere gösterme iddiasını taşıyor.

Kalecolor standı ise 50 metrekarelik küçük illüzyonuyla ziyaretçilere sokak lambasının yanından, bahçedeki koltuktan ve sokaktaki kafeden; binaların ve duvarların bir kısmının renklendiğini, bahçedeki lalelerin canlanarak renk bulduğunu gösteriyor.