Fersa'dan Aydınlatma Akademisi



AB ülkelerinin yanında Uzakdoğu’dan Kuzey Afrika'ya, Türki Cumhuriyetleri'nden Orta Doğu'ya ve Körfez ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada hem kurumsal hem de perakende çalışmalarını sürdüren Fersa Aydınlatma, Ar-Ge çalışmaları paralelinde 'Fersa Aydınlatma Akademisi'ni kurma çalışmalarına da hız veriyor.

Aynı zamanda Aydınlatmacılar Derneği Kurucu Başkanı ve halen İTO Yönetim Kurulu üyesi olan Fersa Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkanı Ferruh Gök, yıllardır üniversite - sanayi işbirliğini özenle sürdürdüklerini söyledi. Ferruh Gök,  bu anlamda kurmakta oldukları Fersa Aydınlatma Akademisi'nin özellikle genç bilim insanlarına ve tasarımcılara, sanayi ve kullanıcıyla daha yakın ilişkiler kurmalarını sağlayacak akademik bir iletişim platformu olmasını hedeflediklerini vurguladı.

Gök, tekstil sektöründe yaratılamayan 'katmadeğer'in aydınlatma sektöründe sağlanabilmesi için yapılan hataların tekrarlanmamasının önemine dikkat çekerek, "Kaliteyi sürdürmek, markalaşmak çok zordur; ama bizim gibi sanayicilerin ve işletmecilerin de can simididir. Vazgeçilmemesi gerekir" dedi.