Fethi Yaşar Çok Sert Çıktı



Silopi-Çayyolu hattındaki ilginç takasla ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar çok sert açıklamalarda bulundu. Olayı gazete haberinden sonra öğrendiğini belirten Yaşar, "Çayyolu’nun öncelikli ihtiyacı hastanedir ve bu alan sağlık alanı olarak planda yer alıyor. Buraya devlet hastanesi yapılması gerekirken Silopi’deki bir arsayla takasının yapılması hangi vicdana sığar?" dedi.

Çayyolu genelinden yüzlerce telefon aldığını söyleyen Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Olayı gazeteden öğrendik. Gazeteniz çok önemli bir iş yaparak Çayyolu halkının hakkını korumaya çalışmıştır. Halktan yüzlerce telefon aldım. Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın yanındaki bu arsa Çayyolu’nun kalbi konumunda. Çayyolu’nun en büyük kamusal arsalarından birisi. Çayyolu’nun 90 bini aşkın ve sürekli göç alan nüfusuyla en önemli ihtiyacı bir devlet hastanesi ve konumu itibariyle buranın dışında hastane yapılacak ciddi bir arsa yok.

Takas ne maksatla yapıldı?

Tüm planlarda sağlık alanı, devlet hastanesi olarak yer alan bu arsadaki değişiklik ne maksatla yapılmıştır? Silopi’deki Gölbaşı’ndaki arsayla buranın değiştirilmesi hangi vicdana sığar?

Arsa herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, yanında metro durağı olan çok önemli bir kavşağı bulunan bir yerde. Burası devlet hastanesi olmayacaksa kime ne maksatla veriliyor açıklasınlar?

Utanç verici bir durum

Diyanet Vakfı’nın bu takasta olmasına da anlam veremiyorum. Eğer onlar da bir yanlışın içindelerse böyle utanç verici bir durumla karşı karşıyayız demektir. Türkiye bunları aşmalı, yeter artık.

Bu arsa devlet hastanesi olarak kullanılacaksa sorun yok, bizi memnun eder. Ama amacı dışında kullanılacaksa yetkilerimiz kapsamında, bölge halkının haklarını korumak için elimizden geleni yapacağız.

Peşini bırakmayacağız

Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’ne de görev düşüyor, eminim onlar da amaç dışı bir kullanım durumunda gerekli müdahaleyi yapacaktır. Ben seçimlerde zengini fakiri güçlüsü güçsüzü herkesin kurallara uyacağı, kanunlara saygı göstereceği bir Yenimahalle vaat etmiştim. Bunun arkasındayım. Bu işin peşini bırakmayacağız. Başta Yenimahalle halkı olmak üzere tüm vatandaşlarının hakkının olduğu bu arsayla ilgili durumu ortaya çıkaran basın mensuplarına teşekkür ediyorum."