FG Wilson Jeneratör Akademisi Erbil'de



Erbil Bürosu’nu kuran ve burada satış ve hizmet merkezini hayata geçiren FG Wilson Türkiye, hizmet verdiği kurumların başında gelen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanlığı teknik personeline İstanbul’daki FG Wilson Akademi’de 'Jeneratör Eğitimi, Montaj, Sürdürülebilir Doğru Kullanım' konularında teknik ve pratik eğitim verdi. Eğitim dili İngilizce ve Arapça olan ve onbeş gün süren uygulamalı 'jeneratör sistemleri' eğitimi sonunda teknik personele 'FG Wilson Akademi Yetkinlik Sertifikası' verildi. Ayrıca, eğitime katılanlara Erbil’de yararlanmaları için audiovisiual doküman da teslim edildi.
     
Sektörde teknik ve pratik eğitime ihtiyaç olduğunu görerek FG Wilson Akademi’yi kurduklarını belirten FG Wilson Akademi Türkiye Onursal Başkanı Köksal Er, "Kendi müşteri grubumuza yönelik teknik, uygulamalı eğitime öncelik verdik. Akademi, kısa süre sonra ilgi duyan elektrik, elektronik ve makine mühendislik fakülteleri son sınıf öğrencileri için de uygulamalı kısa dönemli eğitim programlarını başlatacak. Bu eğitimlerde katılımcılara jeneratör sistemlerinin montajı, bakımı başta olmak üzere, doğru kullanımı yanında yatırım projeleri için doğru jeneratör sistemi ve kojenerasyon modelleri seçimi ile uygulama alanlarına dönük uygulamalı eğitim imkanı sağlanacak" dedi.



FG Wilson Jeneratör Akademisi

FG Wilson Jeneratör Sistemleri’nin Türkiye kuruluşu olan FG Wilson Türkiye, 2011 yılı
başında 'FG Wilson Jeneratör Akademisi'ni kurmuştu. FG Wilson Jeneratör Akademisi’nin misyonu, gerek müşterilerin teknik personeline, gerekse Elektrik, Elektronik ve Mühendislik Fakülteleri öğrencilerine jeneratör bileşenleri, motor teknik bilgileri, jeneratör montajı, bakımı, doğru kullanımı gibi teknik eğitimlerin yanısıra; yatırım projelerinde dizel jeneratör ve kojenerasyon sistemlerinin seçimi, doğru kararların alınmasındaki faktörlerin, kriterlerin belirlenmesi vb. konuların en doğru şekilde akademik ve pratik olarak aktarılmasını sağlayan seminer – workshopların düzenlenmesinden oluşuyor. Akademi, ayrıca üniversite – sanayi işbirliği paralelinde de projeler geliştirmeyi hedefliyor.