Fibrobeton'dan İspanyol Escofet Şehir Mobilyaları



GRC (Fiber Takviyeli Beton) markası Fibrobeton, 2014 yılından bu yana İspanya’nın peyzaj ve şehir mobilyaları üreticisi Escofet’in Türkiye distribütörü olarak kentlere estetik ve ruh katmaya devam ediyor. 1886 yılında kurulan Escofet, 133 yıllık geçmişi ile köklü bir aile şirketi özelliği taşıyor. Yaratıcı ve yenilikçi Escofet ürünleriyle Türkiye’nin kentsel mekan sektörüne değer katan Fibrobeton, sadece yapı cepheleriyle değil, şehir mobilyaları ile de kentsel çevrenin verimli kullanılmasını teşvik ederek, yaşam alanlarına kalite ve güzelliği bir arada sunuyor.

Kentsel mekanların ve mimari kalitenin gelişimine odaklı ürünler tasarlayan Escofet; kentsel yaşam, aydınlatma, yürüyüş alanları ve binalara özel cephe mobilyaları ile öne çıkıyor. Bank, sandalye, masa, saksı, aydınlatma elemanları, yer karoları ve çöp bidonları gibi şehir yaşamına değer katan birçok mobilya ile Escofet, ürün serileri ile içinde bulunduğu mekanları birer buluşma noktasına dönüştürüyor.

Her türlü hava koşuluna dayanıklı şehir mobilyaları
Farklı ebatlarda banklar ve bir masa ünitesinden oluşan Escofet ürün serilerinden biri olan Prima Marina’nın güverte şeklindeki üst yüzeyi, her türlü hava koşullarına dayanabilen tik  ağacından üretiliyor. Ürün, nötr ve soyut tasarımı sayesinde her ortama tek başına, bir dizilim şeklinde veya bank ve masa grubu olarak kullanılabiliyor.

Marina

Ultra yüksek performanslı beton olan UHPC malzemesi ile üretilen Escofet Vilnius bankı ise; kollu ve kolsuz olmak üzere iki versiyon olarak üretiliyor. Ürünün oturma yüksekliği; sırt boyu ve aralarındaki açılar AB ve ABD şartnamelerine uygun olarak tasarlanıyor.

Üniversite açık alanlarına özel olarak tasarlandı
Üniversite kampüslerinin açık hava alanlarına özel tasarlanan Escofet Odos serisi masalar, öğrenci bankoları ve tabureler, açık mekanlara yayılarak içinde bulunduğu mekanı birer buluşma yerine dönüştürüyor. Odos; yumuşak ve esnek hatlarının yanı sıra konfor ve yakınlaştırma hissi özellikleri ile öne çıkıyor.

Odos

Etkileşim ve bağlantı kavramlarını sentezleyen bir bank sistemi olan Escofet Twig serisi ise dış mekanlar için üretilen modüler özelliği ve sıra dışı tasarımı ile dikkati çekiyor.

Betondan tek parça tasarımlı
Markanın oturma elemanı Flor serisi biyomorfik ve radikal görüntüsü ile tek başına veya ikili kullanılabiliyor. Eski antik çağların devasa ebatlarını sembolize eden, fosillere ve deniz kabuklarına göndermede bulunan Boomerang koleksiyonu da, oturma gruplarından oluşuyor.

Boomerang

Kullanım kolaylığı, boyut ve ağırlık gibi faktörleri dikkate alınarak betondan tek parça olarak tasarlanan Sillarga serisi şezlong ve bu seriye eşlik eden Sicurta ürünleri de, ergonomik formu ve rahatlığının öne çıktığı bir kent sandalyesi olarak kullanılıyor.

Bankın modüler versiyonu
Modüler sistemde prekast betondan üretilen bir bank olan Naguisa serisi de, yumuşak kıvrımları ile öne çıkıyor. Ürün serisi, 4 metre boyunda daire kesiti yapısı ve organik formlar şeklinde oyularak meydana getirilmiş oturma bölümlerine sahip bulunuyor. Grasshopper masa ve oturma serisi, tasarımı ile göz dolduruyor. Ürün kullanıcılarına; yolculuklardan, kentlerden, beklemekten ve kır havası solumaktan söz ediyor.