Finans Paketiyle Parasız Yatırımcıyı Kurtaracaklar



Paket Ev'in kurucusu Yaman Arkan ve Optimal Danışmanlık'ın kurucusu Nihat Bayar, "Finans Paket Sistemi" ile Türkiye'de yeni bir sisteme imza atmaya hazırlanıyor. Bayar, arazisi olan fakat finansman sıkıntısı olan yatırımcılar için yurtdışından kredi bulacak, Arkan da sözkonusu arazide konut, otel, fabrika veya alışveriş merkezi olarak planlanan projenin inşaatını üstlenecek. Bu arada sadece yeni projelere değil yarım kalan veya yönetim hataları yüzünden sıkıntı çeken şirketler için de kredi alınabilecek. Belçika, Hollanda ve ABD'deki kuruluşlardan alınacak kredi 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda geri ödenecek İki işadamının hedefi ilk yıl 250 milyon dolarlık projeyi finanse etmek ve bu projelerle yine bir yıl içinde 5 bin kişiye iş imkanı sağlamak.

Paket Ev'in Masif Yapı markası altında gerçekleştirilecek sistem sayesinde yatırımcıların 5 kuruş ödeme yapmadan fabrika, otel, alışveriş merkezi sahibi olacağını söyleyen Nihat Bayar, şunları söyledi:

7 yılda ödenecek
"Finans Paket Sistemi ile, şahıs, şirket ve kooperatiflere, yerli ve yabana kaynaklardan temin edeceğimiz uzun vadeli kredilerle arazisini değerlendirmekte güçlük çekenlere çözüm sunmaktayız. İpotek karşılığı temin edeceğimiz bu krediler düşük maliyetli ve 2 yıl ödemesiz olmak üzere 7 yıla kadar vadeli olabiliyor. Bu sayede isteyen, otelini, fabrikasını, kooperatifini, hastanesini, villalarını, konutlarını hiçbir finansal sorun yaşamadan hayata geçirecek" dedi.

Bayar, yarım kalmış yatırımların tamamlanması noktasında da girişimcilere yardıma olacaklarını da belirtti. Bayar, "Birçok girişimci yetersiz sermaye ve finansal kaynakları nedeni ile iş yapamıyor, yapmaya çalışanlar da başarısız oluyor. Türkiye deki girişimcilerin yüzde 80'i başlangıçta yatırımlarını daha tamamlayamadan yok oluyor. Tamamlasalar da 5 yıl içinde kapanmak zorunda kalıyorlar. Biz bu girişimcilerimize de destek vereceğiz" dedi.

Öncelik Ege ve Akdeniz'de olacak
1998 yılında Amerikan tipi evleri Türkiye'ye getirerek Paket Ev'i kuran Yaman Arkan da inşaat sektöründe iş yaptıkları kişi, kurum ve kuruluşların finansal yetersizlikleri nedeni ile son derece kaliteli ve katma değer yaratabilecek projelerinin durduğunu veya yok olduğunu vurguladı. Bu tür projelerin devamlılığının sağlanması gerektiğine inandığını belirten Arkan, "Bu nedenle bu projeye start verdik. Finans Paket Sistemi ülke ekonomisine katkı sağlayacak sosyal bir proje" dedi. Arkan, projenin öncelikli uygulanacağı bölgeleri ise Ege ve Akdeniz olarak gösterdi. Arkan, bu bölgelerde özellikle otel yatırımlarının desteklenebileceğini vurguladı.