Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen Ürünleri Sertifikalı Ustalara Emanet



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu'nca yayımlanan PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardı'na göre TÜRKAK'tan akredite ulusal ve uluslararası geçerliliği olacak belgelendirme faaliyetleri ile Fırat; PVC pencere ve kapı sistemlerinde montaj faaliyetlerinin uzman kişiler tarafından yapılmasını, bu sayede ülkemizdeki PVC pencere kalitesinin yükselmesini, buna bağlı olarak enerji tasarrufunun artırılmasını, marka değerini korumayı, montaj hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesini ve rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Fırat Profil Pazarama Müdürü Erdal Karakaş, projenin amacını; "Sektörün lideriyiz ve bu liderliği sorunlarını çok iyi bildiğimiz sektörümüz için faydalı yenilikleri hayata geçirerek gösteriyoruz. Kaliteli bir pvc profil, conta, aksesuar ve destek sacı; ya da bayilerimiz tarafından sorunsuz bir pvc pencere üreterek işimiz bitmiyor. İyi bir montaj yapılmadığı zaman, bu durum firmalara şikayet olarak geri dönüyor. Montajdan kaynaklanan hataları ne kadar asgariye indirirsek o kadar mutlu ve çevresine sizi öneren müşteri kazanmış oluruz. Montaj hatalarından kaynaklı enerji kayıp oranının düşürülmesi pencereden uçan giden milli servetimizin de cebimizde kalması demek değil mi? Bir nevi hem kamusal ve hem sektörel sorumluluk" şeklinde özetliyor.



Fırat Kalite Müdürü Mutlu Süner ise, Fırat bayilerinin PVC pencere ve kapı montaj ustalarına, 14UY0195-3 PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardı'na göre kalite, iş sağlığı-güvenliği ve çevre konularında Fırat Eğitim Enstitüsü’nde eğitim vermeye başladığını; bu eğitimlerin sonunda da montaj ustalarının, bağımsız ve tarafsız bir şekilde, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ön protokol imzalamış CTC Belgelendirme Merkezi ve Eğitim AŞ firması tarafından sınava tabi tutulacaklarını belirtti. Süner ayrıca, 2015 yılı itibariyle mesleki yeterlilik belgelerinin zorunluluk haline geleceğini ekledi. 





Reklam Goruntulenme Bolumu



Bünyesinde kurduğu Fırat Eğitim Enstitüsü ile eğitimleri kendi personeli ile verecek olan Fırat AŞ, bayilerine böyle bir imkanı veren ilk firma olarak farklılaşıyor.

Fırat'ın gerçekleştirdiği ilkler:

2014  Türkiye’de sertifikalı montaj ustaları ile hizmet veren ilk PVC profil üreticisi  
2010  Türkiye’nin ilk ve en geniş akredite pvc pencere laboratuvarı FUDEL
2009  Lamine Kampanyası (Ahşap desenli pencerelerin ulaşılabilir fiyatlarla pazarlanması.)
2008-2009
  Sektörün ilk nitelikli PVC Pencere eğitimleri
2007  Sektörün CE işaretlemesine sahip ilk satış noktaları
2004  70’lik serinin Türkiye’de ilk defa piyasaya sürülmesi.
2001  Winkhaus çift açılım sisteminin Türkiye pazarıyla tanıştırılması